Κυριακή 8 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Να μη λείψει κανείς!

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στη Λάρισα, στην Πάτρα, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, χτυπάει την Τετάρτη η καρδιά της εργατικής τάξης. Στις 11 Μάη, κανείς εργάτης και υπάλληλος δεν πάει για δουλιά. Κανείς μικρέμπορας και αυτοαπασχολούμενους δεν ανοίγει το μαγαζί του. Οι νεολαίοι παίρνουν τη θέση τους δίπλα στους αυριανούς συναδέλφους τους, στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στο γραφείο. Οι αγρότες ενώνουν τη φωνή και τη γροθιά τους με τους εργάτες, στο κοινό μέτωπο ενάντια στον ίδιο αντίπαλο, που τους ξεριζώνει από τη γη και τους κλέβει το ψωμί τους. Μαζί και οι συνταξιούχοι δίνουν απάντηση από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πολιτική που καταληστεύει το πενιχρό τους εισόδημα.

Η Τετάρτη είναι μέρα απεργίας. Είναι μέρα γιορτής για όλη την εργατική τάξη, που τιμά τους αγώνες και τους νεκρούς της με την καθολική της συμμετοχή στην απεργία και τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Πάνω απ' όλα, είναι μέρα διεκδίκησης. Με προμετωπίδα το πλαίσιο του Πανεργατικού Μετώπου και αιτήματα, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες κάθε εργατοοικογένειας. Στις 11 Μάη, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου ότι «δεν πάει άλλο!». Συγκρούονται ολομέτωπα με την πολιτική του κεφαλαίου, που ξεριζώνει δικαιώματα και κατακτήσεις. Από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ γυρνάνε την πλάτη στις επετειακές φιέστες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που παζαρεύουν στα τραπέζια του κοινωνικού εταιρισμού πόσο ακόμα θα πέσει η τιμή της εργατικής δύναμης, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Τις μέρες που απομένουν, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χιλιάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι δίνουν, ακόμα πιο αποφασιστικά, τη μάχη της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων. Για να μη λείψει κανείς από το πρωτομαγιάτικο προσκλητήριο του αγώνα. Για να αποτελέσει η 11η του Μάη το εφαλτήριο για νέους, πιο μαζικούς, πιο μαχητικούς ταξικούς αγώνες. Σήμερα, αύριο και την Τρίτη, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες στους χώρους δουλιάς κορυφώνονται. Από το ξημέρωμα της Τετάρτης, αρχίζει η μάχη της περιφρούρησης. Και νωρίς το πρωί, οι πλατείες και οι δρόμοι σε 57 πόλεις όλης της χώρας γίνονται το κέντρο του πρωτομαγιάτικου ταξικού γιορτασμού. Ολοι στην απεργία, κανείς στη δουλιά!



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ