Κυριακή 8 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Σήμερα ο 1ος Εργατικός Αγώνας Δρόμου

Ολοι στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στις 11 το πρωί, να υποδεχτούμε τους εργάτες και τις εργάτριες που θα πάρουν μέρος στον Αγώνα που θα ξεκινήσει από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Από εξόρμηση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά
Από εξόρμηση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά
Με τον 1ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου ανοίγει σήμερα το πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο Εργατικός Αγώνας Δρόμου, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, συμβολίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι εργαζόμενοι και οι αθλητές που θα πάρουν μέρος θα βρίσκονται στις 10 το πρωί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τον τόπο θυσίας των 200 αγωνιστών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944. Ο Αγώνας Δρόμου θα ξεκινήσει με την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Σκοπευτηρίου από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί από τη συμβολή των οδών Ηρώων Σκοπευτηρίου και Εφέσου. Η διαδρομή (μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων) που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι: Υμηττού - Ευτυχίδου - Ερατοσθένους - Βασιλέως Κωνσταντίνου - Βασιλίσσης Ολγας. Το σημείο του τερματισμού θα βρίσκεται στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στο χώρο όπου γιορτάστηκε η πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα. Μετά τον τερματισμό των δρομέων θα ακολουθήσει εκδήλωση και θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους όλους των κατηγοριών. Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να υποδεχτούν τους δρομείς στους Στύλους του Ολυμπίου Διός λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά συνεχίζεται με τις ακόλουθες κεντρικές εκδηλώσεις:

  • Την Τρίτη 10 Μάη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η Υγιεινή και Ασφάλεια. Η οπτική των ταξικών συνδικάτων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Εσπέρια - Παλλάς» (Σταδίου 22), στις 6.30 το απόγευμα. Το ΠΑΜΕ σημειώνει στο κάλεσμά του ότι «η εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου, η ουσιαστική βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και των συνθηκών δουλιάς είναι άρρηκτα δεμένες με τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο συνδικαλιστικό επίπεδο και την άμεση αμφισβήτηση των ευρωενωσιακών μονόδρομων».
  • Την ίδια μέρα (10 Μάη), η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατολικής Αττικής συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η γυναίκα στο Εργατικό Κίνημα και τους Λαϊκούς Αγώνες». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών (Φιλαδέλφειας και Μπόσδη) στις 7.30 το απόγευμα. «Ζωντανεύουμε τους αγώνες της Εργατικής Τάξης μέσα από τις γυναικείες μορφές που ξεχώρισαν διεκδικώντας τα δίκια της ζωής», σημειώνεται στην πρόσκληση.
  • Στις 25 Μάη, το πρόγραμμα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς κλείνει στη Μεγαλόπολη με την εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλιάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ