Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΛΩΤΙΝ ΤΡΑΒΕΛ ΑΕ»
Χωρίς δουλιά και απλήρωτοι

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Στην απόλυση 45 εργαζόμενων προχώρησε η μεγάλη τουριστική και ξενοδοχειακή επιχείρηση «ΠΛΩΤΙΝ ΤΡΑΒΕΛ ΑΕ» στις 10 του περασμένου Μάρτη, με ομαδική απόλυση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις, τους δεδουλευμένους μισθούς Φλεβάρη 2005 και Μάρτη 2005, την αναλογία Δώρου Πάσχα 2005, άδεια και επίδομα αδείας 2005, συνολικού ποσού 700.000 ευρώ. Το θέμα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Τάκης Τσιόγκας.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, «οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης εταιρίας πώλησαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου "ΠΛΩΤΙΝ ΤΡΑΒΕΛ ΑΕ" κατά την κρίσιμη και ύποπτη χρονική περίοδο, χωρίς όμως να καταβάλουν μέχρι σήμερα στους απολυμένους υπαλλήλους του ομίλου τις παραπάνω απαιτήσεις τους. Οι εργαζόμενοι του ομίλου βρίσκονται σε δεινή θέση, αφού πετάχτηκαν στο δρόμο και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους».

Υπογραμμίζεται ότι «η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων, της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, του ΠΑΣΟΚ πριν, που επιτρέπει την πλήρη ασυδοσία των διάφορων επιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε: «Να καταβληθούν από τον όμιλο "ΠΛΩΤΙΝ ΤΡΑΒΕΛ ΑΕ" όλα τα χρήματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, συνολικού ποσού 700.000 ευρώ; Να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία για τους παραπάνω εργαζόμενους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ