Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνιστική ανακατατάξεων

Την έκπληξη έκανε ο Ιωνικός στο ΟΑΚΑ

Sportidea

Την έκπληξη έκανε ο Ιωνικός στο ΟΑΚΑ
Η ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής βρήκε μεγάλο κερδισμένο τον Ολυμπιακό, μεγάλη ηττημένη την ΑΕΚ και «τυχερό στην ατυχία του» τον Παναθηναϊκό. Τα αποτελέσματα έφεραν νέες βαθμολογικές ανατροπές αλλά δεν ξεκαθάρισαν τίποτα. Σχεδόν όλα τα ενδεχόμενα, σε κορυφή και - εν μέρει - στην ουρά παραμένουν ανοιχτά, με φυσικό επακόλουθο τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Οι τριφυλλοφόροι δεν πέρασαν αλώβητοι από την Τούμπα αλλά παραμένουν «οδηγοί» στην κούρσα. Ο ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε ψυχωμένα, «έκοψε» δύο βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ σε δύο φάσεις αλλά η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια. Παρ' όλα αυτά, οι παίχτες του Παναθηναϊκού κρατούν την τύχη τους στα πόδια τους. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να επαναλάβει τα λάθη του - πρόσφατου - παρελθόντος. Κέρδισε εύκολα την Κέρκυρα, είναι δεύτερος και περιμένει στη ...γωνία για τον τίτλο.

Μαθήματα αυτοκαταστροφής και ρεσιτάλ λαθών στο ΟΑΚΑ. Την κρίσιμη στιγμή, οι «κιτρινόμαυροι» λύγισαν από το άγχος. Τα λάθη του Σάντος και των παιχτών επέτρεψαν στην έξυπνη τακτική του Ιωνικού να αποδώσει καρπούς. Πάντως, η πραγματική τραγωδία ήταν ο θάνατος - από ανακοπή - του φιλάθλου Μανώλη Χριστοδούλου. Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετώπισαν άλλοι δύο φίλαθλοι, ευτυχώς χωρίς ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Η νίκη της Καλαμαριάς στη Χαλκηδόνα εκτός από περισσότερο μπλέξιμο - στην επικίνδυνη ζώνη - δημιούργησε και σχόλια. Χωρίς να ονοματίσουν συγκεκριμένα αλλά και να επεκταθούν περισσότερο, δύο προπονητές ήταν καυστικοί. Ο Χατζάρας (Αρης) μίλησε για «ελληνική αγωνιστική», ενώ ο Βλάχος (Ιωνικός) ήταν πιο αιχμηρός: «Την περασμένη βδομάδα είπα ότι έχουμε σωθεί. Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, θα περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Η Ελλάδα είναι περίεργη χώρα, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Εχω πολλές απορίες. Ζω από το ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρω αν όλα είναι εντάξει. Ολα συμβαίνουν στην Ελλάδα, λυπάμαι γι' αυτό». Η αναμέτρηση επίσης αμαυρώθηκε από επεισόδια μεταξύ των παιχτών. Με «πέτσινο» πέναλτι κέρδισε ο ΟΦΗ, ισοπαλία πήρε ο Αρης από τον Πανιώνιο (όπου υπήρξε νέα αντιπαράθεση διοίκησης-οπαδών), αλλά και οι τρεις ανησυχούν για την παραμονή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ