Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Νο 1» στη διαστρέβλωση

«Η Ενωμένη Ευρώπη είναι εδώ» και χτες απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι «νούμερο ένα» στην υποκρισία και τη διαστρέβλωση. Ο λόγος για τη χτεσινή φιέστα στο Ζάππειο, με πρωταγωνιστή το υπουργείο Παιδείας και στόχους, τόσο τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, όσο και τον αποπροσανατολισμό της μαθητικής νεολαίας από μια ημέρα ορόσημο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

«Το ρόλο της Ελλάδας και των νέων στην Ενωμένη Ευρώπη του Συντάγματος» κλήθηκαν να ζωγραφίσουν οι μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της Αθήνας, σε μια απόπειρα να μεταλλαχτεί η 9η Μάη σε «ημέρα της Ευρώπης». Ετσι η συμπλήρωση των 60 χρόνων από τότε που οι λαοί της Γης ορκίστηκαν «Ποτέ πια φασισμός - ποτέ πια πόλεμος», αποσιωπήθηκε με το έτσι θέλω, επιβάλλοντας με φασιστικό τρόπο στους πιτσιρικάδες να ακούσουν για πολλοστή φορά, το εγχώριο «νούμερο 1» και να γίνουν κερκίδα στην υποκουλτούρα της Γιουροβίζιον.

Την ίδια στιγμή η υπουργός Παιδείας υποστήριζε ότι: «Συνασπίζουμε λαούς δε συνασπίζουμε κράτη», θέλοντας προφανώς να πει: «Συνασπίζουμε τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση και τη μαστούρα των λαών». Και επειδή όλα δείχνουν ότι το ψέμα και η μαύρη προπαγάνδα θα απλώνεται με αντιλήψεις τύπου «η δημοκρατία στην Ευρώπη εδραιώθηκε με την πτώση του τείχους», επιβάλλεται η εγρήγορση όλων μας. Γιατί ακόμη και «όταν δεν πυροβολούν, στόχος τους παραμένει ο νους...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ