Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ξέσπασε στους ... οικοδεσπότες

Με την τρίτη θέση της διοργάνωσης αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο Β` μέρος του μικρού τελικού, αποζημιώθηκε ο Παναθηναϊκός για την ήττα του από τη Μακάμπι στον ημιτελικό του φετινού φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζοντας τους «οικοδεσπότες» Ρώσους επικράτησαν με 94-92 και αφού προηγουμένως χρειάστηκαν δύο παρατάσεις (κ.α. 78-78, α` παρ. 84-84) αλλά και μία εντυπωσιακή επαναφορά στο παιχνίδι κατά το Β` μέρος του.

Το «τριφύλλι» εμφανώς επηρεασμένο από την ήττα του στον ημιτελικό, σε όλο το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε να έχει παραδοθεί στις ορέξεις της ΤΣΣΚΑ που προσπαθούσε να διασκεδάσει το δικό της ...πόνο. Η ρωσική ομάδα είχε κυριαρχήσει πλήρως σε αυτό το διάστημα και με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπράουν κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 22 πόντους στην ανάπαυλα (42-22). Οι φωνές του Ομπράντοβιτς στα αποδυτήρια φαίνεται να ξύπνησαν τους «πράσινους» που κατάφεραν να βελτιώσουν την άμυνά τους και μπροστάρη τον Διαμαντίδη όχι μόνο κάλυψε το 20-42 του 19', αλλά πέρασε και μπροστά. Μάλιστα 30'' πριν το φινάλε ο Μπατίστ με φόλοου έκανε το 78-72 αλλά ένα λάθος του Σάκοτα και ένα τρίποντο του Μπράουν και ένα κάρφωμα του Παπαλουκά έδωσαν παράταση στις ελπίδες της ΤΣΣΚΑ. Εκεί πάλι δεν αναδείχτηκε νικητής και στη δεύτερη παράταση ο Διαμαντίδης με κλέψιμο και γκολ φάουλ στο τέλος έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά τον αγώνα συνεχάρη τους παίκτες του και αποκάλυψε πως ήθελε πολύ τη νίκη αυτή. Στην αντίπερα όχθη ο κουμπάρος του και ομόλογός του της ΤΣΣΚΑ Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν εμφανώς απογοητευμένος από τις δυο ήττες της ομάδας του που κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Κράτησε τα σκήπτρα

Αποφασισμένη να κρατήσει το περσινό τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ και αυτό έκανε. Οι Ισραηλινοί στον τελικό επιβλήθηκαν της ευχάριστης έκπληξης Ταουγκρές με με 90-78 και διατήρησαν τα σκήπτρα στην Ευρώπη. Παράλληλα, έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Γιουγκοπλάστικα των αρχών του 1990 που κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά την Ευρωλίγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ