Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τίμησαν τον κομμουνιστή Γιώργη Τσαρουχά

Motion Team

Τον κομμουνιστή βουλευτή Γιώργη Τσαρουχά τίμησε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ μαζί με την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, χτες το πρωί, με πολιτικό μνημόσυνο που τελέστηκε στο Νεκροταφείο της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη. Κατατέθηκαν λουλούδια στον τάφο του αγωνιστή, ενώ την ομιλία έκανε ο Φ. Καρτατζούνης, στέλεχος της ΚΝΕ.

Ο Φ. Καρτατζούνης αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Γιώργου Τσαρουχά, υπογραμμίζοντας ότι το αγωνιστικό και πρωτοπόρο παράδειγμά του μας δείχνει το δρόμο του αταλάντευτου αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Οτι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός παραμένει ισχυρός και εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των λαών, με διαφορετικά όπλα και μορφές κάθε φορά. Οι λαοί μπορούν να ελπίζουν σε μία νικηφόρα μάχη με τον ιμπεριαλισμό, γιατί μπορεί να είναι παντοδύναμος, αλλά όχι ανίκητος.

Αναφερόμενος στη ζωή του Γ. Τσαρουχά είπε: «Ο Γιώργης Τσαρουχάς φλογιζόταν από την επιθυμία να προσφέρει στην πάλη κατά της αδικίας για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό ο Γ. Τσαρουχάς, όπως και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές, πλήρωσε την τόλμη του να σηκώσει κεφάλι ενάντια στην εκμετάλλευση και την αδικία, με διώξεις από τη βασιλομεταξική δικτατορία και τελικά τη δολοφονία του από αυτή, στις 9 Μάη του 1968, ύστερα από φρικτά βασανιστήρια». Ο Γ. Τσαρουχάς, σημείωσε ο ομιλητής, από όποια θέση και αν υπηρέτησε τον αγώνα, έμεινε αταλάντευτος στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ