Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ
Τιμούν την Πρωτομαγιά με τους εργάτες

Με αποφασιστικότητα και ξεκάθαρους στόχους που συναντιούνται με αυτούς των εργαζομένων, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις αυριανές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά, τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Κάλεσμα στη συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο Σύνταγμα και στις κινητοποιήσεις σε όλες τις περιοχές έχει απευθύνει ήδη η ΔΗΚΕΒΕ. Στη συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Αποφάσεις έχουν βγάλει και σωματεία των ΕΒΕ στην επαρχία.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσογείων Αττικής καλεί σε κλείσιμο των μαγαζιών και συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σαν «ένα βήμα στο δρόμο των σκληρών αγώνων για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας», ενώ τονίζει ότι «σήμερα προέχει η ανάγκη της κοινής δράσης και η προώθηση πιο αποφασιστικά του μετώπου των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Σε κλείσιμο των μαγαζιών καλεί και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, τονίζοντας ότι κάθε αυτοαπασχολούμενος και μικρέμπορος πρέπει να συμμετάσχει στις 10 το πρωί στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι συμμετέχει στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση αφού η ζωή των μικρών ΕΒΕ είναι «αναπόσπαστα δεμένη με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».

«Κλείνουμε και απεργούμε, τιμώντας την Πρωτομαγιά αγωνιζόμαστε και λέμε όχι στα ωράρια των πολυεθνικών, των αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων, στην κατάργηση του 8ωρου, στην απελευθέρωση του ωραρίου», τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου. Απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων και συμμετοχή στη συγκέντρωση έβγαλε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ