Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αύριο απεργούμε!

Περιοδεία στο εργοστάσιο «Στούντιο Τεξτίλ» πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Λάρισα

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την Τετάρτη απεργούμε. Η απεργία μας μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει εφαλτήριο νέων ταξικών αγώνων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας». Το κάλεσμα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ηχεί απ' άκρη σ' άκρη στο εργοστάσιο ιματισμού «ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΕΞΤΙΛ» όπου περιοδεύουν για να φτάσει και στους 130 εργαζόμενους της επιχείρησης το κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στον ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

«Θα είμαστε όλοι εκεί» είναι η απάντηση που δίνουν αμέσως οι εργάτες, δίνοντας το έναυσμα για να ξεκινήσει η συζήτηση για το ισχνό μεροκάματο που παίρνουν, αν και δουλεύουν σκληρά και ακατάπαυστα, για τις συνθήκες που εργάζονται, για το τι μέλλει γενέσθαι με την κοινωνική ασφάλιση και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που τους «καίνε». Το «βάρος» της συζήτησης «πέφτει» στις αιτίες των προβλημάτων τους. Στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, που «χτυπά» ανελέητα τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. «Για όλα φταίνε οι κυβερνώντες» λέει χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Δε μας υπολογίζουν καθόλου. Κάνουν ό,τι τους λέει η ΕΕ. Ολα τα κακά από κει έρχονται. Μας έλεγαν ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Τελικά, όχι μόνο τα χρυσά κουτάλια δεν έχουμε, αλλά ούτε φαΐ».

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η Ευτυχία Λουτριώτη, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τόνισε ότι η διέξοδος για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, αλλά και για γενικότερες ριζικές αλλαγές προς όφελός της βρίσκεται στην ανάπτυξη ταξικών αγώνων και στη συγκρότηση ενός μετώπου πάλης με τ' άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης, σε φιλολαϊκή κατεύθυνση στα πλαίσια μιας λαϊκής εξουσίας. «Η συμμετοχή σας - κατέληξε - στον ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή».

Πυρετός προετοιμασιών

Ο ταξικός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα κορυφωθεί με τα αυριανά απεργιακά συλλαλητήρια, που θα γίνουν: Στη Λάρισα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο στις 10 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, στην Καρδίτσα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και στα Τρίκαλα στις 10.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Χτες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Βόλο για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, στα Τρίκαλα για την εργαζόμενη μητέρα και στην Καρδίτσα για την Αντιφασιστική Νίκη. Σήμερα εκδηλώσεις θα γίνουν στη Λάρισα για τη νεολαία, στο Βόλο, συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και στα Τρίκαλα, επίσης, συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ