Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ «ΝΑΥΣΙ»
Φιέστα φαρισαϊσμού

Αποστομωτική απάντηση στην προκλητική επίθεση του προέδρου του ΣΥΝ, δίνει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά

Αποστομωτική είναι η απάντηση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στην επίθεση που εξαπέλυσε, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος. Κατά τη χτεσινή του περιοδεία στη ΝΑΥΣΙ, ο Α. Αλαβάνος κατηγόρησε με γραπτή του δήλωση το Συνδικάτο - μια από τις μεγαλύτερες εργατικές οργανώσεις της χώρας - και το ΚΚΕ, που κατά τον Α. Αλαβάνο ελέγχει το Συνδικάτο, για «διαιρετική πολιτική που ξεπερνάει τα όρια»!

Σε δελτίο Τύπου, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η χτεσινή παρουσία του Α. Αλαβάνου στη Ζώνη εντάσσεται στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το τελευταίο δίμηνο ομάδα συνδικαλιστών του ΣΥΝ - «πρωτοπόροι» στο ξεπούλημα των εργατικών δικαιωμάτων - και αναρχικών του Σκυφτούλη, να διασπάσει το μέτωπο των εργατοτεχνιτών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι «παρακάμπτοντας τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, προγραμμάτισαν εκδήλωση "δήθεν" αλληλεγγύης στους ανέργους της Ν/Ζώνης, την ίδια ώρα που τα Σωματεία της Ν/Ζώνης έχουν εξαγγείλει απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για το γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς» στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Ο Α. Αλαβάνος, τονίζεται, «με ανεκδιήγητο "φαρισαϊσμό" ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματά μας. Εμείς του ζητήσαμε να μας ξεκαθαρίσει τη θέση του και να αποστασιοποιηθεί» από την αντισυγκέντρωση και μετά να γίνει συζήτηση πάνω στα προβλήματα. «Ο πρόεδρος του ΣΥΝ όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά έβγαλε και δελτίο Τύπου για να μας καταγγείλει ότι δε θέλουμε την ενότητα του αγώνα».

Το Συνδικάτο διαμηνύει στον πρόεδρο του ΣΥΝ ότι οι εργαζόμενοι της Ζώνης «έχουν μεγάλη εμπειρία από αγώνες και ξέρουν να ατσαλώνουν την ενότητά τους στους δρόμους». «Οσο για την αλληλεγγύη του, οι εργαζόμενοι όχι μόνο της Ν/Ζώνης, αλλά και όλης της χώρας τη ζουν καθημερινά στο πετσί τους από τα αποτελέσματα της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που, από τη θητεία του ως ευρωβουλευτή, είχε και αυτός ψηφίσει μαζί με όλους τους συναδέλφους του (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ