Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Στο σκαμνί» η συνδικαλιστική δράση

Με μάρτυρα κατηγορίας τον γνωστό εφοπλιστή Κ. Αγαπητό, τέσσερις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δικάζονται την επομένη του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς

Το πογκρόμ συνδικαλιστικών διώξεων που έχουν εξαπολύσει οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πειραιά ενάντια σε πρωτοπόρους αγωνιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αυτή τη φορά στο σκαμνί θα συρθούν 4 συνδικαλιστές των ταξικών Ενώσεων των Μηχανικών, των Θερμαστολαδάδων και των Συνταξιούχων ΝΑΤ και μάλιστα η δίκη θα στηθεί ακριβώς την επομένη του αγωνιστικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς!

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Μάη στο σκαμνί του Γ` Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα καθίσουν ο πρόεδρος του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Γιάννης Μανουσογιαννάκης, ο Γιώργος Παπαδάκης μέλος της διοίκησης του σωματείου, ο Νίκος Κοντός μέλος της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ και ο Κώστας Ζούκας σήμερα μέλος της διοίκησης της ΠΕΣ - ΝΑΤ. Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας είναι ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός. Δικάζονται με την «κατηγορία» ότι: «Με πρόθεση παρεμπόδισαν τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων» και αφορά την αγωνιστική δράση των 4 συνδικαλιστών κατά την απεργία που είχαν κηρύξει τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» στις 3 Απρίλη του 2002.

Σε κοινό δελτίο Τύπου - ανακοίνωση, που έχουν εκδώσει οι δύο ναυτεργατικές Ενώσεις, καταγγέλλουν «τη νέα προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκρατίας στους ναυτεργάτες και δίωξης των αγώνων των ναυτεργατών από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές» και επισημαίνουν: «Η ενέργεια να "ξεθάψουν", 3 χρόνια μετά, και να στείλουν την κλήση για το δικαστήριο παραμονές της απεργίας για την Πρωτομαγιά της 11ης Μάη και η δίκη να προσδιοριστεί την επομένη, μαρτυρά και τις προθέσεις τους». Τα δύο σωματεία καταλήγουν, ξεκαθαρίζοντας: «Είναι γελασμένοι, αν πιστεύουν ότι έτσι θα αναγκάσουν τα σωματεία μας και τους ναυτεργάτες να υποχωρήσουν. Την απάντηση θα την πάρουν με την αποφασιστική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία στις 11 Μάη και την κλιμάκωση των αγώνων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ