Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Π.ΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Κάλεσμα ταξικής συσπείρωσης και αγώνα

Μπροστά στην απεργία της 18ης του Μάη

Κάλεσμα συσπείρωσης με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, με στόχο την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της και για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες, απευθύνει στους εργαζόμενους στο δημόσιο - ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής τους απεργίας στις 18 του Μάη - το ΠΑΜΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, τους καλεί να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση που οργανώνει τη μέρα εκείνη.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου μαζί και με τις υποταγμένες πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και σε πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση συνολικά στο βιοτικό επίπεδό μας». Η ΝΔ - σημειώνεται στην ανακοίνωση - συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, διαιωνίζει την καθήλωση των μισθών με την εφαρμοζόμενη εισοδηματική πολιτική, πυροδοτεί νέο κύμα ακρίβειας και αφαίμαξης των μισθών με την αύξηση του ΦΠΑ.

Η απελευθέρωση του ωραρίου και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας αφορούν και τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Η θέση της κυβέρνησης για μείωση των κρατικών δαπανών σημαίνει χειροτέρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχουν απομείνει. Οι αποφάσεις της ΕΕ για επιτάχυνση της στρατηγικής της Λισαβόνας προαναγγέλλουν ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ολα στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», της «αντοχής» της οικονομίας για να αυξάνει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο και να χειροτερεύει η κατάσταση των εργαζομένων.

Μόνη απάντηση σε όλα αυτά η ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων, που θα έχουν αποτέλεσμα μόνο αν «αντιπαλεύουμε μαζικά την αντιλαϊκή πολιτική και αποδυναμώνουμε τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αν ξεπερνιούνται οι αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΝ περί συνύπαρξης του μονόδρομου του κεφαλαίου με τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων». Επίσης, στην ανακοίνωση αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση») που στήριξε και στηρίζει την αντεργατική πολιτική.

Το ΠΑΜΕ, καλώντας σε συντονισμένη δράση των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τονίζει ότι μετά την πρωτομαγιάτικη απεργία και «με τη νέα 24ωρη απεργία στις 18 του Μάη, να στείλουμε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση». Να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και η δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ, που συμφωνεί και στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές. Να καταδικαστεί η πολιτική της ΕΕ, το «ευρωσύνταγμα», που θωρακίζει την εξουσία της πλουτοκρατίας. Να ενώσουμε τη δράση μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και να εκφράσουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα, να διεκδικήσουμε:

  • Γνήσιες ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις. Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ και ανάλογες αυξήσεις για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια. Σύνταξη στο 80% του μισθού. Αφορολόγητο ποσό τα 15.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • ΟΧΙ στην άρση της μονιμότητας, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης
  • 7ωρο-5ήμερο-35ωρο με πλήρη δικαιώματα
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών -αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Κανένας εργαζόμενος να μη συνταξιοδοτείται πάνω από τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες
  • Εφαρμογή των βαρέων-ανθυγιεινών και στο δημόσιο
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • ΟΧΙ στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και στη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας των εργαζομένων στο δημόσιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ