Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ»
Νέα μετάθεση της κατασκευής

Λ. Κανέλλη: Να μην πληρώσει ο λαός τις υπερβάσεις

Στα τέλη του 2006 αντί για το Μάη του ίδιου χρόνου θα έχει κατασκευαστεί το νέο ογκολογικό νοσοκομείο «Α. Ανάργυροι» στη Νέα Κηφισιά στη θέση του παλιού νοσοκομείου που κρίθηκε ακατάλληλο μετά το σεισμό του 1999.

Αυτό ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη. Ο υφυπουργός είπε ότι το κόστος του έργου ανέρχεται στα 38 εκατομμύρια ευρώ και το τελευταίο διάστημα η πορεία εκτέλεσης του έργου είναι ομαλή. Οπως ανακοίνωσε ο Γ. Κωνσταντόπουλος, ήδη έχουν δοθεί τα 16 εκατομμύρια ευρώ και έχει κατασκευαστεί το 34% του έργου, αλλά μετά την Ολυμπιάδα ο εργολάβος ζήτησε επιπλέον πέντε εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει - όπως ισχυρίζεται - υπερβάσεις που έγιναν κατά την κατασκευή. Ο Γ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι το σχετικό αίτημα εξετάζεται από επιτροπή καθηγητών και τόνισε ότι η μελέτη που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν προέβλεπε σύνδεση του νοσοκομείου με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να πληρώσει τις υπερβάσεις των εργολάβων, οι οποίες με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Η κατασκευή του νοσοκομείου, είπε, πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί η μη λειτουργία του από το 1999 έχει επιβαρύνει την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών και έχει αυξήσει το χρόνο αναμονής τους για τις απαραίτητες θεραπείες. Υπάρχει κίνδυνος, τόνισε, για την κατασκευή, αφού εάν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν απορροφηθούν 18 εκατομμύρια ευρώ, τότε αυτά θα χαθούν από το Γ΄ ΚΠΣ.

Καταλήγοντας η Λ. Κανέλλη, είπε ότι η μελέτη δεν προβλέπει βασικές συνδέσεις με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και κατήγγειλε ότι υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία θα ήθελαν να μη λειτουργήσει το νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ