Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνής συνάντηση κινημάτων ειρήνης και αποστράτων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή και Σάββατο στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ οι εργασίες της διήμερης διεθνούς συνάντησης κινημάτων Ειρήνης και απόστρατων αξιωματικών από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε συνεργασία με τον Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ).

Η διεθνής αυτή συνάντηση ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια ζωής και δράσης της ΕΕΔΥΕ και στα 60 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαών, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και το συντονισμό δράσης γύρω από σειρά θεμάτων και μετώπων, στα πλαίσια του κοινού αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού και των μηχανισμών του.

Πήραν μέρος απόστρατοι και εκπρόσωποι κινημάτων ειρήνης από 17 χώρες: Κύπρο, Γερμανία, Παλαιστίνη, Σερβία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Λίβανο, Τσεχία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Συρία, Ιταλία, Ιορδανία, Μάλτα και Ισπανία.

Στη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν τρεις κύκλοι συζητήσεων.

Την Παρασκευή το απόγευμα με αφορμή τα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, έγινε διεθνής συνάντηση απόστρατων αξιωματικών από Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, με θέμα: «Η νέα στρατηγική του NATO και της ΕΕ και ο ρόλος των Ενοπλων Δυνάμεών τους».

Το Σάββατο έγινε διεθνής συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων κινημάτων ειρήνης από 17 χώρες. Το πρωί πραγματοποιήθηκε συζήτηση αφιερωμένη στην καμπάνια του ΠΣΕ ενάντια στο «ευρωσύνταγμα». Το απόγευμα έγινε εκδήλωση αφιερωμένη στην αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη των λαών της περιοχής, με θέμα: «Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια και την ευρύτερη Μέση Ανατολή».

Την Κυριακή, όλοι οι καλεσμένοι της ΕΕΔΥΕ πήραν μέρος στη Μαραθώνια Πορείας Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ