Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μπράβο στο ΣΕΗ!

Εκτός από τους ανεγκέφαλους (σαν εκείνους που προκάλεσαν ελληνοαλβανικό «πόλεμο» στον αγώνα Αλβανίας - Ελλάδας) υπάρχουν (ναι, υπάρχουν!) και οι άνθρωποι με «Α» κεφαλαίο. Εκτός από τα ανθρωποειδή που χρησιμοποιούν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα σαν πασαρέλα για τη διαφήμιση της «καφρίλας» τους, υπάρχουν και κείνοι (ναι, υπάρχουν!) που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο ως αυτό που είναι: Γιορτή, αλληλογνωριμία, κατανόηση, άμιλλα, συναδέλφωση, τέχνη, πολιτισμός.

*

Η πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) - στον αντίποδα των ρατσιστικών και εθνικιστικών βιαιοτήτων που προκλήθηκαν σε Αλβανία και Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβρη - να διοργανώσει ποδοσφαιρικό αγώνα, μετά τη λήξη του οποίου θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μεταξύ των ομάδων Ελλήνων ηθοποιών και ηθοποιών από το Εθνικό Θέατρο Αλβανίας, μόνο με μια λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί: Εξαιρετική!

*

Ο ΣΕΗ, με την εκδήλωσή του (θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή, στις 28 Μάη, στις 4 το απόγευμα) δίνει ένα μάθημα για το πώς αντιμετωπίζονται τα ανθρωποειδή του φασισμού, πώς προάγεται η φιλία των λαών, πώς η αξία της ζωής βρίσκει ένα βαθύτερο νόημα στο σφιχταγκάλιασμα με το «διαφορετικό» και το «ξένο». Η ανοιχτή πρόσκληση των Ελλήνων ηθοποιών να βρεθούμε στις κερκίδες ενός γηπέδου που «ενώνει» και δε «χωρίζει» είναι το βαθύτερο νόημα του παιχνιδιού που λέγεται ποδόσφαιρο. Αυτό είναι και το βαθύτερο νόημα της ζωής. Οπως λέει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΗ: «Σέντρα στον πολιτισμό - Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό»!

*

Μπράβο στον πρόεδρο του σωματείου Αντρέα Βαρουχά, μπράβο στη γενική γραμματέα Ελένη Γερασιμίδου, μπράβο στο ΣΕΗ, μπράβο στους Ελληνες ηθοποιούς για την πρωτοβουλία τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ