Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματική η επίθεση στην Παιδεία...

Μόνο τεμενάδες δεν έκανε η υπουργός Παιδείας στο κόμμα της αξιωματικής ...αντιπολίτευσης, για τη στάση που τηρεί στο θέμα του ν/σ για την αξιολόγηση, στην προχτεσινή εκπομπή του Π. Τσίμα στο «ΜΕΓΚΑ». Και σωστά, αφού το ΠΑΣΟΚ μόνον αντιπολιτευτικό ρόλο δεν έχει παίξει όλο αυτόν τον καιρό που η ΝΔ είναι κυβέρνηση και ειδικά στο θέμα της προωθούμενης «αξιολόγησης» έσπευσε να συμφωνήσει απόλυτα με το σχετικό νομοσχέδιο.

«Οφειλε», λοιπόν, η υπουργός Παιδείας να τονίσει τη βοήθεια που προσφέρει το ΠΑΣΟΚ. Εχοντας βέβαια και αυτή συγκεκριμένο στόχο και όχι επειδή ξεπεράστηκαν ξαφνικά τα όποια κομματικά συμφέροντα, στο όνομα της «εθνικής πολιτικής» για την Παιδεία. Ηθελε να παρουσιάσει την πλήρη συμφωνία των δυο μεγάλων κομμάτων και να την αντιπαρατάξει, πρώτα και κύρια, στην καθολική αντίθεση των φοιτητών, των σπουδαστών και των καθηγητών.

Είναι ώρα, λοιπόν, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και διδάγματα όλοι όσοι έχουν καταλάβει - κυρίως, οι αποτελούντες την πανεπιστημιακή κοινότητα - τους αντιεκπαιδευτικούς στόχους και επιδιώξεις των «συναινούντων» στο χώρο της Παιδείας και ιδιαίτερα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ