Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μπει τέρμα στην πολιτική ομηρία

Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους συμβασιούχους, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας, με Ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο

Τον εμπαιγμό χιλιάδων συμβασιούχων και τη διατήρηση του καθεστώτος εργασιακής και πολιτικής ομηρίας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει, με Ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κομισιόν - ότι με δηλώσεις - γνωμοδοτήσεις μελών και υπηρεσιών της συντηρεί, διαιωνίζει και εντείνει αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ενάντια στους εργαζόμενους στη χώρα μας.

Με την Ερώτησή του - η οποία θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 7 Ιούνη 2005 - ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζητά να σταματήσει η εργασιακή - πολιτική ομηρία και ο εμπαιγμός που γίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε βάρος των εργαζομένων. Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων για άμεση μετατροπή των συμβάσεών τους ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει σε δελτίο Τύπου ότι «το δικαίωμα της πλήρους και σταθερής δουλιάς για όλους είναι βαθιά πολιτικό ζήτημα και καταχτιέται με τους αγώνες των εργαζομένων. Το δημαγωγικό - όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων εκπροσώπων του κεφαλαίου του ευρωμονόδρομου για τους χιλιάδες συμβασιούχους και τους ανέργους εκδηλώνεται με πομπώδεις δηλώσεις, με απαράδεκτες νομοτεχνικές μεθοδεύσεις και "σοφιστείες", που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό και στην αναχαίτιση των εργατικών - λαϊκών αγώνων».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός επικαλούνται την οδηγία 1999/70/ΕΚ, σχετικά με την οδηγία - πλαίσιο «για την εργασία ορισμένου χρόνου», που θεσμοθέτησε τις ελαστικές μορφές απασχόλησης(!), γιατί με τη μετατροπή ενός μικρού τμήματος συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου δεν αμφισβητείται, αλλά εξωραΐζεται στα μάτια των εργαζομένων η αντεργατική πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν συνολικά την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της», σημειώνουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ υπερασπίζεται και διεκδικεί το δικαίωμα στη δουλιά, το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανέργων, στηρίζει τους αγώνες τους και μαζί τους διεκδικεί:

  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ