Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η ... περσόνα

Ο κορυφαίος Ινγκμαρ Μπέργκμαν υπογράφει τη σκηνοθεσία του υπαρξιακού δράματος «Περσόνα», που θα προβληθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1.

Η ταινία μας περιγράφει την ιστορία της ηθοποιού Ελίζαμπεθ Φόγκλερ, η οποία παθαίνει, κατά τη διάρκεια μιας παράστασης, ολοκληρωτική αφωνία. Ετσι αναγκάζεται να απομονωθεί κοντά στη θάλασσα για να ξεκουραστεί και να αναρρώσει. Εκεί έχει για συντροφιά μόνο τη νοσοκόμα της, την Αλμα. Οι δυο γυναίκες είναι τελείως διαφορετικές. Ομως, σιγά σιγά, αναπτύσσεται ανάμεσά τους μια βουβή επικοινωνία. Η Αλμα αρχίζει να μιλάει και η Ελίζαμπεθ να ακούει...

Αυτή η ταινία είναι η πιο προσωπική και δυσπρόσιτη ταινία του μεγάλου Σουηδού σκηνοθέτη Ινγκμαρ Μπέργκμαν, που αποτελεί την πεμπτουσία της πρωτοπορίας των σίξτις. Η λέξη «Περσόνα» είναι η λατινική λέξη για τη θεατρική μάσκα. Για την επίκτητη, ψεύτικη προσωπικότητα του ηθοποιού όταν παίζει. Το ψεύτικο στη θέση του αληθινού, η αντίθεση ανάμεσα στο «είμαι» και στο «φαίνομαι». Παίζουν: Μπίμπι Αντερσον, Λιβ Ούλμαν, Μαργκαρέτα Κρουκ, Γκούναρ Μπγιέρνστραντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ