Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΧΑΪΑ - ΗΛΕΙΑ
Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Οι φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στην αγροτική παραγωγή στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας από ανεμοθύελλα αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή αποζημιώσεων, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Στ. Σκοπελίτης, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: «Για μια ακόμη φορά επλήγη η αγροτική παραγωγή στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας σε μεγάλο ποσοστό. Συγκεκριμένα, η τελευταία ισχυρή ανεμοθύελλα έπληξε κυρίως τις αμπελοκαλλιέργειες και τα οπωροκηπευτικά στους παραπάνω νομούς.

Η καταστροφή αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τους αγρότες που ήδη δοκιμάζονται σκληρά από την αντιαγροτική πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση μάλιστα, ξεχνώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ότι οι αποζημιώσεις για τις ζημιές θα δίνονται στους αγρότες τρεις μήνες από την ολοκλήρωση της συγκομιδής, ακόμη δεν έχει δώσει τις αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από τον παγετό του Φεβρουαρίου του 2004, καταφέροντας ένα ακόμη πλήγμα σε βάρος των αγροτών οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε δεινή θέση από τις αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, στα γεωργικά εφόδια και εργαλεία κ.ά.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι βέβαιο ότι η μικρομεσαία αγροτιά στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας θα αδυνατεί να συνεχίσει την αγροτική της απασχόλησης αφού έχουν εξαντληθεί οι όποιες δυνατότητες χρέωσης στις τράπεζες».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την ισχυρή ανεμοθύελλα και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών στο σύνολο της ζημιάς χωρίς περικοπές;
  • Πότε προτίθεται να καταβάλει τις αποζημιώσεις από τις προηγούμενες φυσικές καταστροφές;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ