Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Συλλαλητήριο τη Δευτέρα στην Παναιγιάλεια Ενωση

Σε παναγροτικό συλλαλητήριο καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, τη Δευτέρα 23 Μάη στις 11.30 π.μ., μπροστά από την Παναιγιάλεια Ενωση, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που συρρικνώνει συνεχώς τα εισοδήματά τους και τους εξοβελίζει αργά και μεθοδικά από τα χωράφια τους. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από τον καταστροφικό παγετό που έπληξε ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή στην περιοχή της Αιγιαλείας και οι παραγωγοί δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε λεπτό για αποζημίωση, ενώ δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί στο 100% οι επιδοτήσεις ελαιολάδου των περιόδων 2002 - 2003 και 2003 - 2004.

Για το λόγο αυτό, τα αγροτικά στελέχη της περιοχής με ενημερωτικές συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά, μεταφέρουν το αγωνιστικό προσκλητήριο για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης και καλούν τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά για να διεκδικήσουν άμεση λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν:

  • Αμεση αποζημίωση στους παγετόπληκτους, για τις καταστροφικές ζημιές που υπέστησαν το Φλεβάρη του 2004 και κάλυψη του χαμένου εισοδήματος για τρία χρόνια.
  • Να δοθούν οι επιδοτήσεις που υπολείπονται στο λάδι παραγωγής 2002 - 2003 και της παραγωγής 2003 - 2004.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.
  • Στήριξη της κτηνοτροφίας με κατάργηση των ποσοστώσεων και τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
  • Αμεση πληρωμή για το υπόλοιπο της στρεμματικής ενίσχυσης όλων των σταφιδοπαραγωγών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ