Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κανένας δεν έχει δικαίωμα

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Ούτε εμείς, σύντροφοι, ούτε εσείς, ούτε κανένας άλλος έχει δικαίωμα να διαλύσει ένα κόμμα που δεν ίδρυσε. Το ΚΚΕ το ίδρυσε η πρωτοπορία του ελληνικού λαού. Η πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Οι μπροστάρηδες του εργατικού κινήματος. Και από τότε - το 1918 - στηρίχτηκε και στηρίζεται πάνω σε αίμα, σε κόκαλα, σε κορμιά και σε ψυχές αγωνιστών. Ολοι αυτοί μας εξουσιοδότησαν να το διαλύσουμε;».

Αυτά έγραφε το καλοκαίρι του 1990 ο Χαρίλαος Φλωράκης, σχετικά με όσους επιχείρησαν τη διάλυση του ΚΚΕ - με μοχλό τον τότε ΣΥΝ - και συμπλήρωνε στις αρχές του 1992:

«Τι είναι αυτά που λέτε, σύντροφοι; Επειδή, δηλαδή, διαλύθηκε η Σοβιετική Ενωση, και σαν καθεστώς και σαν κρατική υπόσταση, εμείς οι υπόλοιποι κομμουνιστές θα πρέπει να αυτοκτονήσουμε; Αντί να μας ατσαλώσει το πισωγύρισμα, προτείνετε αβασάνιστα να ρίξουμε κι εμείς νερό στο μύλο του ιμπεριαλισμού - αλλάζοντας την ιδεολογία μας, την πολιτική μας, τα οράματά μας, την ιστορία μας, τη διεθνιστική αλληλεγγύη, την επαναστατικότητά μας, ακόμη και τ' όνομά μας;...».

Κι όμως, περισσεύει το θράσος σε ορισμένους, αθεράπευτα «ανανεωτές». Τρεις μόλις μέρες μετά το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη και παρά τις όσες αποδείξεις έχει προσφέρει απλόχερα η ζωή τα 15 αυτά χρόνια, θέλουν να φέρουν τα πάνω κάτω, λασπολογώντας σε βάρος του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ