Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΦΕΣΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Αυξάνονται με ρυθμό 5,4 εκατ. ευρώ τη μέρα!

Διόγκωση 74% εμφανίζει η αξία των διαμαρτυρημένων επιταγών

Σε κατάσταση αυξανόμενης ασφυξίας προσπαθούν να επιβιώσουν οι μικρές επιχειρήσεις και οι ΕΒΕ, οι οποίοι πρώτα και κύρια πληρώνουν τα σπασμένα του ελεύθερου ανταγωνισμού. Οπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία των τραπεζών, στο τετράμηνο Γενάρης-Απρίλης 2005, η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών παρουσίασε αύξηση κατά 74% και 16% αντίστοιχα, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η συνολική αξία (διαμαρτυρημένες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές) πέταξε στο τετράμηνο φέτος στα 540 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι τα «φέσια» στην αγορά αυξάνουν με ρυθμό 5,4 εκατ. ευρώ την ημέρα!

Η όξυνση του προβλήματος φαίνεται και από το γεγονός ότι τον μήνα Απρίλη του 2005 - σε σύγκριση με τον Απρίλη του 2004 - η αξία των ακάλυπτων επιταγών υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας στο 111%. Είναι φανερό πως τα μαύρα κατάστιχα των τραπεζών (και της εταιρίας Τειρεσίας ΑΕ) μακραίνουν με νέα ονόματα επιχειρήσεων και καταναλωτών, ενώ παράλληλα διογκώνεται και ο υπερδανεισμός των λαϊκών νοικοκυριών με συνέπεια τη ραγδαία αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Τειρεσίας ΑΕ», στο διάστημα Γενάρης-Απρίλης 2005, η αξία των ακάλυπτων επιταγών έφτασε τα 479,5 εκατ. ευρώ, από 275,8 εκατ. ευρώ πέρσι (αύξηση 73,8%) και η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε στα 59,6 εκατ. ευρώ, από 51,45 εκατ. ευρώ πέρσι (αύξηση 15,9%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ