Κυριακή 29 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Δημόσιες αερομεταφορές

Το ΚΚΕ έχει εκφράσει κατ' επανάληψη την πάγια και αταλάντευτη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, προβάλλοντας ταυτόχρονα την κρυστάλλινη θέση «οι αερομεταφορές να ανήκουν σε δημόσιο φορέα, με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών».

Αυτή είναι για το ΚΚΕ η μόνη και συμφέρουσα λύση για την «Ολυμπιακή». Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, τις μεθοδεύσεις των Βρυξελλών και τη νέα κινδυνολογική επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, προετοιμάζοντας το έδαφος για κάθε ενδεχόμενο, αν δεν τελεσφορήσει ο εν εξελίξει διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να δώσει το αποφασιστικό χτύπημα στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.

Μέσω της μεθόδευσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιχειρείται ο πλήρης στραγγαλισμός και η απαξίωσή της για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών, η παραπέρα διευκόλυνση της εξαγοράς της με ακόμα πιο δυσμενείς συνέπειες για τους εργαζόμενους και συνολικά για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που οδήγησαν την κατάσταση στο σημερινό επίπεδο, καθώς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Τους καλεί να αγωνιστούν για τη μόνη συμφέρουσα λύση: Οι αερομεταφορές να ανήκουν σε δημόσιο φορέα, με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Απάντηση των εργαζομένων στις σημερινές συνθήκες είναι η συγκρότηση συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ