Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
ΟΧΙ στη συγκάλυψη των ενόχων

Εγκληματικές ευθύνες της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων και τους ναυτεργάτες που δέχτηκαν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής έξω από το Ναυτοδικείο Πειραιά, όπου άρχισε η δίκη για το πολύνεκρο έγκλημα του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», ήταν και οι πρόεδροι των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Σάββας Τσιμπόγλου και Γιάννης Μανουσογιαννάκης, αντίστοιχα. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Σ. Τσιμπόγλου, στον οποίο απαγόρευσαν βίαια την είσοδο, είναι και μάρτυρας της δίκης!

Τα δύο Σωματεία, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, επισημαίνουν: «Η έναρξη της δίκης για το έγκλημα του "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας, που από την πρώτη στιγμή τονίσαμε για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των εφοπλιστών και τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής στήριξης των εφοπλιστικών συμφερόντων από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή της ΝΔ».

«Η πραγματοποίηση της δίκης - τονίζεται - κεκλεισμένων των θυρών στο Ναυτοδικείο Πειραιά, ο αποκλεισμός από την παρακολούθηση της δικαστικής διαδικασίας με τη χρήση αστυνομικής βίας των συγγενών των θυμάτων, των ναυτεργατών εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό και αποτελεί το επιστέγασμα των καταγγελιών μας. Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της ναυτιλιακής εταιρίας μπαινόβγαιναν ανενόχλητα και οι υπεύθυνοι της εταιρίας, Κληρονόμος και Βικάτος, που τους μετέτρεψαν τις κατηγορίες σε πλημμέλημα, συνοδεύονταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου από άνδρες της προσωπικής τους ασφάλειας!».

Οι Ενώσεις των Μηχανικών και Θερμαστολαδάδων χαρακτηρίζουν πρόκληση την αύξηση των ακτοπλοϊκών ναύλων, που επέβαλε χτες η κυβέρνηση της ΝΔ, ικανοποιώντας μία ακόμα αξίωση των εφοπλιστών και υπογραμμίζουν: «Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ανάγκη της έντασης της πάλης, για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με το αναγκαίο ναυτεργατικό δυναμικό με την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών. Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι ενταγμένες και οι σημερινές κινητοποιήσεις των νησιών, που οργανώνουν η Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή, οι τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές των νησιών και των σωματείων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ