Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Καθολική αντίδραση στην επικείμενη σύναξη ναζιστών

Ανακοίνωση της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Την καθολική και πάνδημη αντίδραση του λαού της Μεσσηνίας έχει προκαλέσει η σχεδιαζόμενη σύναξη ναζιστών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, στις 16-18 Σεπτέμβρη στην περιοχή του Μελιγαλά.

Σύμφωνα με το προχτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ναζιστικές οργανώσεις, όπως, η «NPD» του γερμανικού ναζιστικού κόμματος, η «Forza Nuova», το ιταλικό φασιστικό κόμμα της εγγονής του Μουσολίνι, η «La Fallange», οι Ισπανοί μελανοχίτωνες νοσταλγοί του Φράνκο, καθώς και η «Χρυσή Αυγή», σκοπεύουν να διοργανώσουν τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο «στο μεγαλείο της Αρίας Φυλής».

Αναφερόμενη στην επικείμενη αυτή ναζιστική σύναξη, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με βάση δημοσιεύματα του Τύπου, σχεδιάζεται σύναξη ναζιστών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Σεπτέμβρη, στο νομό μας, μ' επίκεντρο το Μελιγαλά και πιθανή χρήση περιοχής της Κυπαρισσίας.

Αποτελεί βάναυση πρόκληση και μόνο η σκέψη ότι όλος αυτός ο συρφετός πρόκειται να εμφανιστεί φέτος, 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των λαών, χρονιά απόδοσης τιμής στους ήρωες και μάρτυρες του αγώνα, χρονιά εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων για τις νεότερες γενιές και, μάλιστα, σε μια περιοχή που καυχιέται για την έμπρακτη συμβολή της στο χτύπημα του φασισμού, σε μια περιοχή που μετρά εκατόμβες εξαιτίας της δράσης των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους. Είναι, λοιπόν, ανεπιθύμητοι οι φασίστες.

Κυβέρνηση, κόμματα, τοπικές αρχές και φορείς, οφείλουν να τοποθετηθούν υπεύθυνα και επί της ουσίας, χωρίς μισόλογα, για το αν έχουν οι φασίστες καταθέσει αίτηση για να πάρουν άδεια, χωρίς φιλολογίες για το δικαίωμα της συνάθροισης των ναζί.

Σημειώνουμε ότι με ιδιαίτερη ένταση φέτος, πλάι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που τρέφει το ναζισμό, το ρατσισμό και όλα τα αντικοινωνικά φαινόμενα, εκδηλώνεται μια οργανωμένη επιχείρηση εκ μέρους όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ) με στόχο το ξαναγράψιμο της Ιστορίας από την ανάποδη: Εκπέμπουν έναν πρωτοφανή αντισοβιετισμό και αντικομμουνισμό, συκοφαντούν το Σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, ταυτίζουν τον Στάλιν με τον Χίτλερ, μιλούν για «ολοκληρωτισμό» συμπεριλαμβάνοντας μαζί με το φασισμό και τον κομμουνισμό. Επιδιώκουν μέσω αυτής της πλαστογράφησης της Ιστορίας να συγκαλύψουν τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν για την ανθρωπότητα και να εξαφανίσουν κάθε ιδέα για ανατροπή του εκμεταλλευτικού τους συστήματος. Η οργανωμένη αυτή σταυροφορία αποτελεί νερό στο μύλο του νεοφασισμού κι έχουν τεράστια ευθύνη όσοι τη σιγοντάρουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Εχουμε την ακράδαντη πεποίθηση ότι ο λαός και η νεολαία, σε πείσμα αυτής της προσπάθειας, θα δώσουν τη δική τους απάντηση:

  • Μ' ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στη νεοφασιστική πρόκληση.
  • Με προσέγγιση και κατάκτηση της ιστορικής αλήθειας.
  • Με οργάνωση και πάλη για να 'χει και ο σύγχρονος ιμπεριαλισμός την τύχη του Τρίτου Ράιχ.
  • Με ενίσχυση του ΚΚΕ και συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που θ' αφαιρέσει την εξουσία από τα μονοπώλια και τους εκπροσώπους τους, δηλαδή την πηγή των δεινών και των πολέμων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ