Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΕΚ
Πιο στενή η σύνδεση με την «αγορά»

Το ρόλο του συστήματος κατάρτισης ως μέσο εξυπηρέτησης των άμεσων αναγκών των επιχειρήσεων έρχονται να ενισχύσουν τα μέτρα που εξήγγειλε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΕΚ Ν. Μουδανιών με θέμα «Επαγγελματική Κατάρτιση και η σύνδεσή της με την τοπική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε ότι θα ανατεθεί στον ΟΕΕΚ να πιστοποιήσει τους φορείς που χορηγούν πιστοποιητικά επάρκειας στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και θα θεσμοθετηθεί Κρατικό Πιστοποιητικό Γνώσεων Βασικών Δεξιοτήτων σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, αντίστοιχο, όπως είπε, με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Προωθείται δηλαδή και η επίσημη αναγνώριση των διαφόρων ιδιωτικών φορέων που μέχρι σήμερα παρέχουν και πιστοποιούν τη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετείται η πολιτική της πιστοποίησης των «δεξιοτήτων» που αποκτούν οι «απασχολήσιμοι», προκειμένου οι εργοδότες να τους επιλέγουν ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους.

Χτες επίσης ο υφυπουργός Παιδείας εξήγγειλε ανάμεσα σε άλλα τη σύναψη προγραμματικών συμφωνιών με επιχειρηματίες σε τοπικό επίπεδο, για την εξασφάλιση, όπως είπε, συμβολαίων εργασίας στους αποφοίτους των ΙΕΚ, προωθώντας στην πράξη τη σύνδεση με την «αγορά», που όχι μόνο ορίζει το περιεχόμενο των σπουδών αλλά εξασφαλίζει και εργατικό δυναμικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ