Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εγινε «κάρβουνο» από χιλιάδες βολτ

Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των δολοφονημένων εργατών στους χώρους δουλιάς

Με τη ζωή του πλήρωσε ο οικονομικός μετανάστης αλβανικής καταγωγής Τόμι Λέκα, 27 χρόνων, τα ανύπαρκτα και κοστοβόρα για το κεφάλαιο μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, καθώς ήταν αναγκασμένος να «σιδερώνει» πλάκα διώροφης οικοδομής στη Ζάκυνθο, ακριβώς κάτω από δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ και σε απόσταση μόλις 2,5 μέτρων.

Ο άτυχος εργάτης κεραυνοβολήθηκε από χιλιάδες βολτ, μετά από επαφή σιδερόβεργας με το δίκτυο της υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν λίγο αργότερα στο σημείο του δυστυχήματος τον απεγκλώβισαν και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του νησιού, όπου οι γιατροί, απλά, διαπίστωσαν το θάνατό του.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει την εργοδοτική ασυδοσία και την προκλητική αμέλεια και αδιαφορία των ελεγκτικών αρχών του κράτους στους χώρους εργασίας και σημειώνει: «Αμεσα πρέπει να ιδρυθεί Τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης στο νομό μας για να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος, καθώς σήμερα ο τεχνικός έλεγχος γίνεται δυο - τρεις φορές το χρόνο από την Τεχνική Επιθεώρηση Πατρών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση». Καταλήγοντας, καλεί «τους εργαζόμενους στην οικοδομή να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία της ζωής τους απαιτώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ