Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΥΛΗΣ»
Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους υπό απόλυση εργαζόμενους της επιχείρησης «Σούλης», διοργανώνει σήμερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ. Οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση και να στείλουν μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής πολιτικής ΕΕ - κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ και βιομηχάνων.

Οι 270 εργαζόμενοι της «Σούλης» βρίσκονται υπ' ατμόν, ύστερα από την απόφαση της εργοδοσίας να πτωχεύσει την επιχείρηση και να προχωρήσει σε παύση των πληρωμών από τις αρχές Ιούνη. Τα σχέδια της εργοδοσίας σιγοντάρουν εκτός από την κυβέρνηση και οι τοπικοί συνδικαλιστικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, που επιμένουν στην «ανάγκη» να επιδοτηθούν γενναία οι εργοδότες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της «ανάπτυξης» για το μεγάλο κεφάλαιο.

«Με τη συγκέντρωση αλληλεγγύης, σημειώνει ο Θύμιος Τσέτσος, μέλος της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, και μέσα από την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων, καλούμε σε ταξική συσπείρωση και αγώνα για τη διέξοδο που εκφράζει τα εργατικά συμφέροντα και ταυτόχρονα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας, σε συμμαχία με τους μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους ΕΒΕ».

Επίκαιρη Ερώτηση από το ΚΚΕ

Το θέμα της επικείμενης απόλυσης των εργαζομένων στη «Σούλης» έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι «οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φέρουν τεράστια ευθύνη γιατί με την πολιτική τους από τη μια προσφέρουν γην και ύδωρ στους διάφορους βιομήχανους και από την άλλη τους επιτρέπουν να "πετούν" τους εργαζόμενους στην ανέχεια και την ανεργία».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Απασχόλησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά: «Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας και παράλληλα να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων της επιχείρησης;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ