Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΛΛΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες

Μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η χαλαζόπτωση που έπληξε την Κυριακή το απόγευμα τους κάμπους της Σκύδρας και των Γιαννιτσών στο Νομό Πέλλας. Από τη χαλαζόπτωση, επλήγησαν επίσης και καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα.

Ιδιαίτερα επλήγησαν τα χωριά Πλατάνι, Φλαμουριά, Ριζάρι, Καλύβια, Λιπαρό, Ριζό και Σεβαστιανά στην περιοχή της Σκύδρας και Ασπρο, Γαλατάδες και Καριώτισσα στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έγιναν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες με ροδάκινα, κεράσια, τεύτλα, βαμβάκι, κεράσια και καπνά.

Ζημιές και στη Φθιώτιδα

Από σφοδρή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε την Παρασκευή 27 Μάη, στην περιοχή του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας, επλήγησαν, σε έκταση 1.500-2.000 στρεμμάτων, καλλιέργειες φιστικιών, καπνού και κηπευτικών, ιδιαίτερα στα χωριά Μάκρη, Αρχάνι και Γραμμένη.

Οι αγρότες αυτών των περιοχών έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση, εξαιτίας της καταστροφικής χαλαζόπτωσης, αναμένοντας την άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ και την αποζημίωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ