Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Απεργούν για τη σύμβαση

Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή, 10 Ιούνη, προχωρούν οι λογιστές, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία στον ΣΕΒ. Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία.

Οι λογιστές, διεκδικούν, μεταξύ άλλων, πρώτο μισθό 1.200 ευρώ για το βοηθό λογιστή και 1.300 ευρώ για το λογιστή. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σε όλους τους λογιστές να καταβάλλεται επίδομα ισολογισμού ένα μηνιάτικο. Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Αλλαγή του φορολογικού συστήματος με αύξηση του αφορολόγητου στα 15.000 ευρώ, 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, διεύρυνση της φορολογικής κλίμακας, μείωση των έμμεσων φόρων κλπ.

Κάλεσμα σε όλους τους λογιστές να πάρουν μέρος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 6 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, απευθύνει στα μέλη του ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιώς. Σκοπός της σύσκεψης είναι η καλύτερη προετοιμασία για τη μαζική συμμετοχή των λογιστών στην απεργία και τη συγκέντρωση στις 10 Ιούνη.

«Είμαστε υποχρεωμένοι, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, να παλέψουμε για μια συλλογική σύμβαση ενάντια στην προκλητική στάση της εργοδοσίας με άλλοθι τη διετή απαράδεκτη σύμβαση που έχει υπογράψει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και περιορίζεται μόνο στο μισθολογικό. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Η υπογραφή της σύμβασης δεν είναι μια διαδικασία διεκπεραίωσης των αποφάσεων της εργοδοσίας».

Και καταλήγει: «Η δύναμη της εργατικής τάξης πολλαπλασιάζεται όσο δυναμώνει η ενότητά της, όσο σμίγουν στον αγώνα πλατιές μάζες εργαζομένων για τα κοινά συμφέροντα ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ