Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει από την προηγούμενη Δευτέρα, με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης που έκαναν, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πειραιά. Αιτία, όπως αναφέρουν στο ψήφισμα που εξέδωσαν, είναι, μεταξύ άλλων, η επιχείρηση από την πλευρά του πρύτανη να κατασυκοφαντήσει νυν και πρώην διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και να τους εμπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες, κατηγορώντας τους ότι αμείβονται παράνομα από μεταπτυχιακά προγράμματα.

Καταδικάζοντας αυτή την ενέργεια προχώρησαν σε κατάληψη επ' αόριστον του Πανεπιστημίου, έτσι ώστε, όπως αναφέρουν στο ψήφισμα της συνέλευσης, «να προστατέψουν την τιμή, την υπόληψη και το κύρος τους».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν άμεση παύση των αγωγών και μηνύσεων, διοίκηση που να στηρίζεται στη δημοκρατική νομιμότητα και στις σύγχρονες αρχές και πρακτικές του μάνατζμεντ και τη διενέργεια πρυτανικών εκλογών μέσα στον Ιούνιο.

Η Κομματική Οργάνωση του Πανεπιστημίου Πειραιά του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να μην παρασυρθούν σε μια αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ ομάδων του ΔΕΠ, που ρίχνει σκοτάδι στα πραγματικά προβλήματα του Πανεπιστημίου, που είναι η ιδιωτικοποίησή του, η υποταγή στις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα που δημιουργεί η κυβέρνηση της ΝΔ με την αμέριστη συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, υλοποιώντας τις επιταγές της ΕΕ.

«Η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, τονίζεται στην ανακοίνωση, οδηγεί σε ακραία φαινόμενα, όπως η άγρια διαμάχη μεταξύ τμημάτων του ΔΕΠ με την ευθύνη και των πρυτανικών αρχών για το μοίρασμα της πίτας που συνθέτουν τα δίδακτρα που πληρώνουν οι φοιτητές στα μεταπτυχιακά. Φυσικά και οι πρακτικές γενικευμένων αγωγών και μηνύσεων δεν αποτελούν λύση, αλλά αποπροσανατολίζουν από την ουσία των προβλημάτων.

Από την άλλη όμως, λύση δεν είναι η διοίκηση του Πανεπιστημίου με πρακτικές μάνατζμεντ».

Γι' αυτό η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη της υιοθέτησης αιτημάτων που έρχονται σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού για μόνιμη δουλιά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για δημόσια, δωρεάν, ενιαία, ανώτατη εκπαίδευση, για το Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ