Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μετέωροι οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ

Σοβαρό ζήτημα δημιουργείται στην ΕΡΤ με τους συμβασιούχους δημοσιογράφους που οι συμβάσεις τους έληξαν στις 31 Μάη 2005, φέρνοντας για πολλοστή φορά στο προσκήνιο το αίτημα για σταθερή και μόνιμη δουλιά για όλους τους εργαζόμενους. Να πάψει να υπάρχει το υφιστάμενο καθεστώς των συμβασιούχων και όλες οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου.

Μετέωροι βρίσκονται εκατοντάδες δημοσιογράφοι των οποίων οι συμβάσεις έληξαν 31 Μάη και κανείς δεν τους έχει ενημερώσει για το τι πρόκειται να γίνει. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΔ για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων όριζε ότι από την ημέρα της έκδοσής του μέχρι τις 17 Ιούλη 2006 δεν επιτρέπεται να υπογράψει κάποιος στο δημόσιο τομέα περισσότερες από τρεις συμβάσεις, η συνολική διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 24 μήνες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για 20 συμβασιούχους της ΕΡΤ των οποίων η σύμβαση που έληξε προχθές ήταν η τρίτη κατά σειρά. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μ. Μαθιουδάκη υποσχέθηκε ότι δε θα απομακρυνθεί κανείς και πως θα έχει συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για να βρεθεί τρόπος να λυθεί το θέμα.

Πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν πολλοί ακόμη συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις έληξαν προχτές, επειδή το οικονομικό έτος της ΕΡΤ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και κατά συνέπεια η σύμβαση που θα κληθούν - εάν κληθούν - να υπογράψουν δε θα μπορεί να έχει διάρκεια μεγαλύτερη του ενός μήνα. Αυτό όμως σημαίνει πως κάποιοι από αυτούς κινδυνεύουν να συμπληρώσουν τον αριθμό των τριών συμβάσεων που ορίζει το ΠΔ, με συνέπεια να βρεθούν από τον Ιούλη εκτός ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση ισχύος των συμβάσεων που έληξαν προχτές μέχρι τις 30 Ιούνη, έτσι ώστε να μην υπογραφούν νέες συμβάσεις στο τρέχον οικονομικό έτος. Κανείς όμως τελικά δε γνωρίζει τι θα γίνει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Η ευθύνη για την ανασφάλεια των εργαζομένων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση, η οποία καλείται να δώσει και τη λύση για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, σπάζοντας το κλίμα της αβεβαιότητας στο οποίο όλα αυτά τα χρόνια ζουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην κρατική ραδιοτηλεόραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ