Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΥΓΕΙΑ
«Μπάζει εμπορευματοποίηση»

«Είμαστε αντίθετοι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας. Παλεύουμε για ένα κράτος πρόνοιας στο οποίο οι υπηρεσίες Υγείας παρέχονται στον πολίτη από ένα δημόσιο σύστημα, ισότιμα και δωρεάν».

Τα παραπάνω διακήρυξε χτες η «Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών - Ενωτική Πρωτοβουλία» (ΑΕΓ-ΕΠ) - που υποστηρίζεται απ' το ΣΥΝ - ενόψει των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (5-6 Ιούνη 2005). Και στο ερώτημα «με ποια πολιτική;» για την επίτευξη αυτού του στόχου η ΑΕΓ - ΕΠ απαντά: «Πρέπει να σχεδιάσουμε τη στρατηγική παρέμβαση του δημόσιου τομέα, με στόχους υγείας, με νέα οργανωτική δομή τον Ενιαίο Φορέα Υγείας, και το εθνικό σύστημα υγείας αλλά επίσης και τους τομείς παρέμβασης, τους όρους λειτουργίας που θα προτείνονται να γίνονται οι επενδύσεις και η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα που θα είναι συμπληρωματικός».

Ισότιμες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας με το δημόσιο σύστημα σε ρόλο «πωλητή υπηρεσιών» και με τη συνύπαρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν μπορεί να υπάρξει. Ετσι ο χρήστης των υπηρεσιών Υγείας θα πληρώνει είτε άμεσα - απ' την τσέπη του - είτε έμμεσα - με το ασφαλιστικό του ταμείο.

Ή το σύστημα θα είναι ενιαίο, δημόσιο και χρηματοδοτούμενο απ' τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες, για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ή κάθε άλλη πρόταση θα «μπάζει εμπορευματοποίηση» και οι παροχές θα είναι για εκείνους που μπορούν να πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ