Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Αγώνας για δουλιά με πλήρη δικαιώματα

Τις επόμενες κινητοποιήσεις τους σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης

Οι εργαζόμενοι της Νάουσας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν άλλο λουκέτο σε εργοστάσιο της περιοχής τους

Motion Team

Οι εργαζόμενοι της Νάουσας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν άλλο λουκέτο σε εργοστάσιο της περιοχής τους
Σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες, σύνταξη στα 30 χρόνια δουλιάς ή με 9.000 ένσημα ανεξαρτήτου ηλικίας. Αυτά είναι τα αιτήματά τους, η μία και μόνη απάντηση που δίνουν οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Ναούσης» στη Νάουσα. Αυτή είναι και η πρόταση που καταθέτουν στο υπουργείο Απασχόλησης ως απάντηση στην απόφαση του Λαναρά να πετάξει στο δρόμο το 30% του προσωπικού που απασχολεί στον όμιλο των Κλωστηρίων.

Συνάμα δηλώνουν και πάλι την απόφασή τους να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στη συμπαιγνία κυβέρνησης και εργοδοσίας, που με τις πλάτες της ΓΣΕΕ δουλεύει για να διευκολύνει την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων του Λαναρά.

Τον αμετακίνητο αγωνιστικό προσανατολισμό τους, κόντρα στην πολιτική που θέλει να τους πετάξει στην ανεργία, επαναβεβαίωσαν χτες οι εργαζόμενοι μέσα από τη διαδικασία ενημέρωσης που έγινε στα εργοστάσια του Ομίλου από τους συνδικαλιστές. Στη συνέχεια και το Σωματείο του εργοστασίου Γ΄ στη διάρκεια της συνεδρίασής του αποφάσισε πως δεν κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις που συντονισμένα και με την καθοδήγηση του Εργατικού Κέντρου προβάλλουν οι εργαζόμενοι του ομίλου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει και το Σωματείο του εργοστασίου Β΄ των «Κλωστηρίων Ναούσης».

Ενώ την επόμενη Δευτέρα 6 Ιούνη σε κοινή Συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και των σωματείων (Β΄, Γ΄, Κλαδικό) θα αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα και οι μορφές δράσης που θα ακολουθήσουν προκειμένου ενωμένα και συντονισμένα με τους υπόλοιπους φορείς της Νάουσας να κλιμακώσουν την πάλη για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ