Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Γήπεδο ερμητικά κλειστό...

Το πληρώνει ο λαός, αλλά σύμφωνα με τη λογική των κυβερνώντων δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει

Sportidea

Το πληρώνει ο λαός, αλλά σύμφωνα με τη λογική των κυβερνώντων δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει
(Του ανταποκριτή μας Νίκου ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ).-

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία, αφήνουν στην καταστροφή τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Αγυιά, ενώ ανάλογη τραγική κατάσταση επικρατεί στην πλαζ του ΕΟΤ και το έλος της Αγυιάς. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που κόστισε 15 δισ. δρχ. παραμένει ερμητικά κλειστό για τις αθλητικές δραστηριότητες του πατραϊκού λαού, η παραλιακή ζώνη από τη νότια είσοδο για 6 συνεχή χρόνια υποδέχεται τους διερχόμενους με λαμαρίνες».

Αυτό τόνισαν προχτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στο Κολυμβητήριο της Αγυιάς, στην Πάτρα, στελέχη της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», αναφορικά με την πλήρη εγκατάλειψη όλων των υποδομών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το λαό της πόλης για αθλητισμό, ψυχαγωγία, ανάπαυση. Σε περιήγηση που έγινε στο κολυμβητήριο και τις γύρω αθλητικές εγκαταστάσεις - άλλοτε έσφυζαν από κόσμο και νέους που έρχονταν να αθληθούν - διαπιστώθηκε η πλήρης εγκατάλειψη.

Η ιδιότυπη κατασκευή από ειδικό μουσαμά του κολυμβητηρίου είναι σκισμένη σε αρκετά σημεία και μάλιστα από τη στέγη του κρέμεται σκισμένο ένα τεράστιο κομμάτι από μουσαμά, που απειλεί τη σωματική ακεραιότητα όποιου επιχειρεί να περάσει το συγκεκριμένο σημείο, ενώ το εσωτερικό διακρίνεται από πλήρη εγκατάλειψη. Τα νερά στις πισίνες είναι βρώμικα και βρίσκονται πεταμένα σε αυτές πάγκοι, καρέκλες κι ένα σωρό σκουπίδια. Στα υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ, οι μπασκέτες είναι σπασμένες, ενώ οι διάδρομοι που χρησιμοποιούνταν για τρέξιμο είναι πλέον ακατάλληλοι καθώς είναι χορταριασμένοι.

«Η σημερινή και προηγούμενη δημοτική αρχή - επισήμανε ο επικεφαλής της Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πελετίδης - μεθοδευμένα και με συνέπεια οδηγούν σε απαξίωση ό,τι θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος του λαού της πόλης μας. Οδηγούν έτσι σε ιδιωτικοποίηση τα πάντα, μετατρέποντας τον πατραϊκό λαό σε πελάτη, που για να επισκεφτεί τους παραπάνω χώρους, θα το κάνει έχοντας το χέρι... στην τσέπη».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Τάκης Πετρόπουλος, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης και εκπρόσωπός της στον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης Πατρών, ο οποίος αφού σημείωσε πως «το Εθνικό Στάδιο, το κλειστό γήπεδο "Τόφαλος" και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο μένουν κλειστά για το λαό και τους νέους που θέλουν να αθληθούν», κάλεσε το λαό της πόλης «να αγωνιστεί για τη μη ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση του Παμπελοποννησιακού σε "χορηγούς". Το στάδιο βρίσκεται σε δημόσια έκταση, ο λαός μας το πλήρωσε και αυτός πρέπει να το απολαμβάνει. Το κράτος πρέπει να αναλάβει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του σταδίου και να είναι ανεμπόδιστη η χρήση του από τους συμπολίτες μας για αθλητικές δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις και παράλληλα να προβεί στην άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία του κολυμβητηρίου της Αγυιάς και των άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ