Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Προς νέες κινητοποιήσεις

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε συνεργασία με την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα για τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αποφάσισε χτες η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ. Η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα νομοσχέδια για τη διά βίου εκπαίδευση και για την αξιολόγηση, τα οποία υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Μπολόνια για πλήρη υπαγωγή της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις ανάγκες και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ζητά επίσης να δεσμευτεί η κυβέρνηση στα αιτήματα των πανεπιστημιακών, διαφορετικά, όπως αποφάσισε χτες, θα προχωρήσει σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις από τις αρχές της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στα ιδρύματα.

Η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε χτες να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής των επίμαχων νομοσχεδίων και σε 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισής τους. Παράλληλα, θα καλέσει τα πανεπιστημιακά όργανα να συνεδριάσουν και να πάρουν θέση απέναντι στις εξελίξεις.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών ξεκαθάρισαν ότι η αναγκαιότητα για αύξηση της χρηματοδότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν μπορεί να συνδεθεί με το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση, η οποία -όπως έδειξε και η διεθνής εμπειρία- έχει οδηγήσει (όπου έχει εφαρμοστεί) τα πανεπιστήμια σε ακόμα πιο δεινή θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ