Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 29 του Μάη

Ζητώντας μαζικούς διορισμούς 100% από την επετηρίδα και εκφράζοντας την αντίθεση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και στην αποσύνδεση του πτυχίου από το δικαίωμα στη δουλιά, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί διοργανώνουν τη Δευτέρα 29 του Μάη συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παίρνουν απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι (ήδη σχετική απόφαση πήραν οι Σύλλογοι Περιστερίου, Ελευσίνας, Μενιδίου, Αιγάλεω και αναμένονται και άλλοι). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ αποφασίστηκε κήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας από τις 10.30 μέχρι τις 13.30 για την πρωινή βάρδια και από τις 13.30 μέχρι τις 16.30 για την απογευματινή, με αιτήματα μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα και διορισμό όλων των αναπληρωτών.

Δείχνοντας για μια ακόμα φορά τον τυχοδιωκτισμό της, η πλειοψηφία ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην ίδια συνεδρίαση πήρε ανάλογη απόφαση στήριξης και του συλλαλητηρίου της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών, που θα γίνει την Τρίτη με πλαίσιο αιτημάτων που δεν περιλαμβάνει την επετηρίδα.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καταγγέλλει τη στάση των δύο παρατάξεων, που, εγκαταλείποντας για μια ακόμα φορά κυρίαρχα αιτήματα του κλάδου, επιδιώκουν να περάσουν αλώβητη την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης είτε με «αγώνες» είτε χωρίς αγώνες, πατώντας ουσιαστικά «σε δύο βάρκες».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ δηλώνει με βάση τα παραπάνω ότι «αυταπατώνται κάποιες δυνάμεις αν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν και τους αδιόριστους και τους αναπληρωτές», και καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δευτέρας και συσπείρωση γύρω από το αίτημα για μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επέμεινε στην πρόταση για 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 29 του Μάη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΠΕΑΕ με κυρίαρχα αιτήματα τη διατήρηση της επετηρίδας και μαζικούς διορισμούς 100% από αυτή και την αποτροπή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ