Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τουρκία - Ελλάδα

Σήμερα η εθνική ομάδα αγωνίζεται με την Τουρκία. Το ματς θα μπορούσε να είναι (και είναι) ευκαιρία φιλίας. Αλλά δεν το θέλουν όλοι. Και δεν είναι μόνον οι ανεγκέφαλοι της από κει πλευράς. Και τα δικά «μας» φίδια το ίδιο «επενδύουν» πάνω στο ποδόσφαιρο. Σας θυμίζουμε, για παράδειγμα, τη δήλωση του εκπροσώπου των φασιστοειδών της «Γαλάζιας Στρατιάς», που λερώνουν με την παρουσία τους τις κερκίδες της εθνικής ομάδας. Οταν ρωτήθηκε αν τα μέλη αυτού του παραμάγαζου της «Χρυσής Αυγής» θα πήγαιναν στο γήπεδο της Κωνσταντινούπολης στο συγκεκριμένο παιχνίδι, απάντησε (ρ/σ «Φλας», 30/3/2005):

*

«Εγώ θα πήγαινα μόνο με την ιδιότητα που είχα στο στρατό, αλλιώς δε θέλω να πάω στην Τουρκία. Οδηγός σε άρμα. Ούτε σαν φίλαθλος ούτε σαν τίποτα δε θέλω να πάω στην Κωνσταντινούπολη. Σας ικανοποιεί η απάντησή μου;».

*

Και, βέβαια, το θέμα είναι πόσο αυτή η απάντηση «ικανοποιεί» όχι εμάς, αλλά τον κ. Ορφανό, τον κ. Γκαγκάτση και τους κάθε λογής «παράγοντες» του ποδοσφαίρου. Πόσο «βολεύει» αυτούς, που επιτρέπουν οι κερκίδες των γηπέδων να γίνονται χώρος εκκόλαψης του εθνικισμού. Και και τους άλλους, που τις αξιοποιούν σαν φυτώριο για την επάνδρωση των πολλαπλής χρήσεως «στρατών» τους, ιδιωτικών και μη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ