Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ολοι πρέπει να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις

Ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζομένους, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους αγρότες και τους συνδικαλιστές να μπουν μπροστάρηδες στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων έστειλε χτες από την Πάτρα ο Γ. Παπανδρέου.

Η Ελλάδα είπε ο Γ. Παπανδρέου «χρειάζεται μια μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη και αυτή η δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ». Είμαστε ενάντια στη λογική του «κρατισμού», εμείς βάλαμε τα «θεμέλια μιας μεγάλης μεταρρύθμισης». Ο ίδιος κάλεσε το λαό να στηρίξει τις αναδιαρθρώσεις, γιατί όπως είπε «χρειάζονται», αφού οι εξελίξεις είναι πολλές» και «η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας δεν είναι καλή»...

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα του ΟΤΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τομές αλλά «ακριβοπλήρωσε και αγόρασε τα "ρετιρέ" και στέλνει το λογαριασμό στα "ισόγεια και υπόγεια"». Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε και για το συνδικαλιστικό κίνημα τονίζοντας ότι «σήμερα αλλάζουν οι εποχές και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να μπει μπροστάρης στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα κάλεσε τους συνδικαλιστές, όχι μόνο να βάλουν πλάτη μέσα στο χώρο τους, αλλά να συνενωθούν «με το μεγάλο λαϊκό κίνημα, για να διασφαλίσουν την ασφάλεια για κάθε πολίτη». Εντελώς υποκριτικά ο ίδιος και ενώ ζητούσε από τους εργαζόμενους να υποθηκεύσουν το εργασιακό τους μέλλον, ισχυριζόταν ότι όταν γίνει «κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα κάνει σημαντικές τομές και αλλαγές υπέρ του λαού, υπέρ της χώρας, υπέρ του εργαζόμενου, υπέρ του αγρότη, υπέρ της γυναίκας, υπέρ της νοικοκυράς».

Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο Γ. Παπανδρέου, είναι έτοιμο να «ακούσει προτάσεις και ιδέες», αλλά υποστήριξε «όχι απ' αυτήν την κυβέρνηση πια, η οποία κάθε μέρα δείχνει ότι κάνει αποσπασματικές ενέργειες» και έχει «πάρει τον κατήφορο». Την ίδια στιγμή πάντως έσπευσε να σημειώσει, «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη συναίνεση για την πατρίδα. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε σε μεγάλες αλλαγές για την πατρίδα» και να συμπληρώσει ότι δήθεν η «ΝΔ δεν ήθελε συναίνεση».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για τα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «θα πάρει πρωτοβουλίες για να ενώσει το προοδευτικό κομμάτι και του "ΝΑΙ" και του "ΟΧΙ" για να φτιάξει μια πρόταση για μια αυριανή δημοκρατική Ευρώπη των πολιτών»...

Αύριο οι εσωκομματικές εκλογές

Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των νέων μελών που θα στελεχώσουν τις δημοτικές οργανώσεις και τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με το νέο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, έχουν τα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να αναφέρουμε ότι και για αυτές τις εσωκομματικές διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ κυκλοφόρησε ερωτηματολόγιο στο οποίο όσοι συμμετέχουν στις εκλογές θα κληθούν να απαντήσουν σε 23 ερωτήματα.

Τα πρώτα ερωτήματα αφορούν το Ευρωσύνταγμα και τις εξελίξεις στην ΕΕ μετά το γαλλικό και ολλανδικό «όχι» στα δημοψηφίσματα, που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδώσει στο ότι «οι πολιτικοί έχουν χάσει την επαφή τους με τους απλούς πολίτες». Ανάμεσα στα ερωτήματα υπάρχουν και αυτά που αφορούν τις «μεταρρυθμίσεις» στις κρατικές επιχειρήσεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ