Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΕ ΟΤΕ
Αχαλίνωτη δημαγωγία

Το άσπρο - μαύρο επιχειρεί να κάνει η συμβιβασμένη πλειοψηφία σχετικά με την κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε

Να πείσει ότι η αντεργατική συμφωνία, που υπέγραψε με τη διοίκηση του ΟΤΕ, είναι προς όφελος των εργαζομένων (!), επιχείρησε χτες με μια πολυσέλιδη ανακοίνωσή της η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ.

Φτάνει στο σημείο να πει ότι η κατάργηση του καθεστώτος μονιμότητας για τους νέους εργαζόμενους που θα προσλαμβάνονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και τις απολύσεις! Στην προσπάθειά της να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα χαρακτηρίζει ως «κρίσιμης σημασίας» την ύπαρξη Κεντρικού Συμβουλίου για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις. Ομως, όπως και η ίδια η συμβιβασμένη πλειοψηφία σημειώνει, το Κεντρικό Συμβούλιο έχει μόνο γνωμοδοτικό ρόλο. Ενώ αποκρύπτει στην ανακοίνωσή της: Πρώτον ότι, όπως ορίζει η σχετική σύμβαση, η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου για καταγγελία σύμβασης που οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργαζομένου «δεν αποτελεί τυπικό ή ουσιαστικό προαπαιτούμενο της καταγγελίας και δεν περιορίζει χρονικά ή από οποιαδήποτε άλλη πλευρά την άσκηση του δικαιώματος της καταγγελίας». Δεύτερον, ότι την πλειοψηφία στο Κεντρικό Συμβούλιο έχουν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας.

Τέλος, ισχυρίζεται ότι αν δεν υπέγραφε το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» τότε η διοίκηση του ΟΤΕ θα προχωρούσε σε υποχρεωτικές απολύσεις. Τον ισχυρισμό της διαψεύδουν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΟΤΕ που αναφέρουν ότι «εμπόδιο» στις υποχρεωτικές απολύσεις ήταν το καθεστώς μονιμότητας. Το «εμπόδιο» αυτό φρόντισε να καταργήσει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ με τις υπογραφές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην κατάπτυστη αντεργατική συμφωνία.

Ξεθεμελιώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων

Τη συμφωνία της ντροπής της πλειοψηφίας της ΟΜΕ ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας ότι «αποβλέπει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας» και «ξεθεμελιώνει βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων». Οι εργαζόμενοι, τονίζεται, πρέπει να συσπειρωθούν για ν' αποκρούσουν την αντεργατική πολιτική και με την πρόταση του ΠΑΜΕ να διεκδικήσουν έναν ενιαίο φορέα τηλεπικοινωνιών, που θα είναι 100% δημόσιος, θα εντάσσονται όλες οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών και παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού, θ' αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στον έλεγχό τους, με στόχο την παροχή άριστων, φθηνών υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ