Κυριακή 5 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ενάντια στα αντεργατικά μέτρα

Προάγγελος έντασης και γενίκευσης της αντεργατικής επίθεσης αποτέλεσε η κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψαν οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, στην ΟΜΕ - ΟΤΕ, με τη διοίκηση της επιχείρησης. Λίγες μέρες μετά, η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων ανακοίνωσε τα δικά της αντιδραστικά σχέδια, για μείωση των μισθών και συρρίκνωση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Ακολούθησε η δημόσια παρέμβαση Καραμανλή και αμέσως μετά η εξαγγελία για τη νομοθετική αντιασφαλιστική ρύθμιση του Ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η συμφωνία στον ΟΤΕ, βάζοντας οριστικά τέλος στο καθεστώς μονιμότητας, ανοίγει το δρόμο για τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Περιλαμβάνει ρυθμίσεις που ενισχύουν την ασυδοσία του εργοδότη επιβάλλοντας ακόμα χειρότερους όρους εργασίας με στόχο την εντατικοποίηση της εργασίας και την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων για ακόμα περισσότερα κέρδη. Η συμφωνία του ΟΤΕ αποτελεί το μοντέλο για το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων στον πρώην και ευρύτερο δημόσιο και όχι μόνο τομέα και αποκαλύπτει τη γενικότερη λογική της «σύγκλισης» προς τα κάτω των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χτυπάει καμπάνα συναγερμού. Καλεί την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους να ορθώσουν κυματοθραύστη αντίστασης. Να μην δείξουν καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και να προετοιμαστούν για σκληρούς ταξικούς αγώνες, αντιπαραθέτοντας στόχους πάλης για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.


ΣΕΛ.  2   -   4,    6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ