Κυριακή 5 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ
Ελπίδα και προοπτική για αλλαγή των συσχετισμών

Ευρεία συσπείρωση με το συνδυασμό «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Την ερχόμενη Τετάρτη 8/6 και Πέμπτη 9/6 οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ καλούνται να εκλέξουν τη νέα διοίκηση της Ενωσης για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για μια σημαντική εκλογή, αφού στόχος είναι να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ. Προκειμένου να υπάρξει αγωνιστικός προσανατολισμός στην Ενωση κόντρα στη συναίνεση και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει οδηγήσει στη σημερινή αρνητική πραγματικότητα για τα συμφέροντα των δημοσιογράφων αλλά και στην ενημέρωση του λαού.

Το καινούριο και ελπιδοφόρο γεγονός σ' αυτές τις εκλογές είναι η δημιουργία του αγωνιστικού συνδυασμού «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» που συγκροτήθηκε από τις παρατάξεις «Δημοσιογραφική Συνεργασία», «Αριστερή Οχθη» και ανεξάρτητους δημοσιογράφους και συσπειρώνει ευρύτατες δυνάμεις παλιών και νέων δημοσιογράφων. Κι αυτό για την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών και τον αγωνιστικό προσανατολισμό της Ενωσης για τη διεκδίκηση των εργασιακών, μισθολογικών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων και για δημοκρατική πληροφόρηση και ενημέρωση του λαού.

Στις εκλογές συμμετέχουν επίσης, οι συνδυασμοί: «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» και «Δημοσιογραφική Αδέσμευτη Κίνηση» (ΔΑΚΙ) και «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» και «Συσπείρωση Δημοσιογράφων -Δούρειος Τύπος», «fainancial Craims - πρωτοβουλία Γένοβα Δημοσιογράφων». Παρατάξεις που κινούνται, ουσιαστικά, στον αστερισμό του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και ακολουθούν τακτικές συμβιβασμού και δημοσίων σχέσεων που διευκολύνουν την εργοδοτική και κυβερνητική αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου.

Η «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» καλεί όλους τους δημοσιογράφους, ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, να ενισχύσουν στις εκλογές το ψηφοδέλτιό της με στόχο την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και την ανατροπή της αρνητικής κατάστασης στον κλάδο, για την αποφασιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ