Κυριακή 5 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
To ΚΚΕ στο Συνέδριο του ΚΚ Κολομβίας

Αναχώρησε για την Μπογκοτά της Κολομβίας ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη» και υπεύθυνος του Διεθνούς Τμήματος της εφημερίδας.

Ο Δ.Καραγιάννης θα εκπροσωπήσει το ΚΚΕ στις εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κολομβίας, που γίνεται από τις 4 έως τις 6 Ιούνη στην Μπογκοτά.

Το Συνέδριο διεξάγεται σε συνθήκες όξυνσης των δολοφονικών επιθέσεων, σε βάρος στελεχών του ΚΚ Κολομβίας, συνδικαλιστών και νεολαίων εκ μέρους των φασιστικών ταγμάτων θανάτου με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης της χώρας και των ΗΠΑ.

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αναγκάζουν το κόμμα να δρα σε μεγάλα τμήματα της χώρας σε συνθήκες παρανομίας, η δράση του στο εργατικό, το δημοκρατικό και γενικά το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σημείωσε σημαντικά βήματα. Το Συνέδριο καλείται να ενισχύσει τη συμμαχία της «Δημοκρατικής Ενότητας» για την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση Ουρίμπε, για δημοκρατικές αλλαγές και για τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ