Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τους λίγους και πάλι

Ολόκληρο εγκώμιο έπλεξε χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) στη συμφωνία «Βασιλεία ΙΙ» η οποία αφορά στους όρους τραπεζικού δανεισμού.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα δρομολογούμενο σύστημα, που, με στόχο τον περιορισμό του ρίσκου για τις τράπεζες, θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση των χιλιάδων μικρών και αυτοαπασχολούμενων επιχειρηματιών στον τραπεζικό δανεισμό. Αν ωφελήσει κάποιους, θα είναι επιχειρήσεις, που απέχουν πολύ από τα ελληνικά δεδομένα της «μικρομεσαίας» επιχείρησης, τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που οι ασκούμενες πολιτικές έχουν αποκλείσει από κάθε μορφή χρηματοδοτικής στήριξης.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, παραθέτοντας τα «ωφελήματα» της συγκεκριμένης συμφωνίας, επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, πως όταν οι εκπρόσωποι των εμποροβιομηχάνων μιλούν για «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις, έχουν κατά νου τα συμφέροντα των δικών τους, μεγάλων επιχειρήσεων. Το σημειώνουμε, για να μη γίνονται παρεξηγήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ