Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιτυχής συνεργασία...

Θυμάστε το «Εσελον»; Ναι, το διεθνές δίκτυο ηλεκτρονικών υποκλοπών, που έχει ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας και είναι ικανό να παρακολουθεί και να επεξεργάζεται κάθε είδους ηλεκτρονική επικοινωνία.

Εμείς, πάντως, το θυμηθήκαμε, διαβάζοντας στο προχτεσινό «Βήμα» τα εξής: «Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρξε αμερικάνικη "παρέμβαση" με υποκλοπές υψηλής τεχνολογίας. Σε τμήμα του περιβόλου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης - ανάμεσα στο γυμναστήριο και στο δεύτερο πάρκινγκ του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη - λειτούργησε ειδική βάση "σύνδεσης" των ελληνικών υπηρεσιών με το σύστημα Echelon και μεταφοράς μέσω δορυφόρου απορρήτων πληροφοριών για τις συνομιλίες υπόπτων για διεθνή τρομοκρατία».

Οπως καταλαβαίνετε, μόνο τυχαίες δεν ήταν οι αλλεπάλληλες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων και τα αποδιδόμενα εύσημα, για το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των ελληνικών και αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Κι απ' όσα γνωρίζουμε, η συνεργασία αυτή συνεχίζεται, με την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, επιτυχία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ