Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Νέα Πασοκρατία»!

«Στα θετικά η άρση της μονιμότητας» στον ΟΤΕ! «Να επεκταθεί και στον υπόλοιπο ευρύτερο δημόσιο τομέα»! «Να μειώσουμε ριζικά τις (ασφαλιστικές) εισφορές»! «Να συζητήσουμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης»! Να καταπολεμήσουμε την «αναρχία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων»!

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

*

Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν; Οταν αυτά τα υποστηρίζει και τα προπαγανδίζει ένας κοτζάμ πρώην γραμματέας και νυν επικεφαλής του ευαίσθητου Τομέα Εξωτερικών και Αμυνας του κόμματος της αξιωματικής «αντιπολίτευσης», τότε τι άλλο χρειάζεται; Ποιος έχει πλέον άλλοθι ότι «δεν κατάλαβε» τι κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ;

*

Οταν έρχεται ο Πάγκαλος και ζητά κατάργηση του εφάπαξ (!) στους συνταξιούχους. Οταν έρχεται ο Αλέκος Παπαδόπουλος και δηλώνει «μουτζαχεντίν» των «μέτρων - σοκ» στην ελληνική κοινωνία. Οταν ο Χρυσοχοΐδης μιλά ως εντολοδόχος του Καραμανλή. Κι όταν όλα αυτά γίνονται δεκτά από τον Γ. Παπανδρέου με τη φράση «είμαστε το κόμμα των μεταρρυθμίσεων» και ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει «χωρίς δογματισμούς» (!) την πολιτική της αύξησης των ορίων ηλικίας, της μείωσης των συντάξεων και της γενικευμένης εργασιακής ανασφάλειας, τότε τα πολιτικά πράγματα της χώρας θα μπορούσαν να περιγραφούν ως εξής:

«Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία»!

*

Αυτή είναι η εικόνα του πολιτικού μας συστήματος:

Εχουμε δυο κόμματα, που διαγωνίζονται ποιο θα πλήξει πιο καίρια τα δικαιώματα του ελληνικού λαού! Που μαζί και χέρι - χέρι ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία! Που μαζί και χέρι - χέρι εναλλάσσονται στο τιμόνι της λιτότητας! Που μαζί και χέρι - χέρι υποκλίνονται στα κελεύσματα του ευρω-ατλαντισμού! Που «διαφέρουν» όσο ...δυο σταγόνες νερό! Και που το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμα είναι να ...συγχωνευτούν. Θα ήταν και το πιο τίμιο. Αντί για «Νέα Δημοκρατία» και «ΠΑΣΟΚ», θα μπορούσαν να συμπήξουν το νέο πολιτικό φορέα: Τη ...«Νέα Πασοκρατία»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ