Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πραγματοποιήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές

Σαφώς μικρότερη από τις προηγούμενες «συμμετοχικές διαδικασίες» ήταν η προσέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη των νέων δημοτικών και νομαρχιακών οργάνων τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να έκανε λόγο χτες για «αύξηση της συμμετοχής πάνω από το 100% από τις αντίστοιχες διαδικασίες του 2003», αλλά στις κάλπες προσήλθαν σαφώς λιγότεροι ψηφοφόροι, συγκριτικά τόσο με την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσο και συνέδρων για το συνέδριο του κόμματος. Παρά την τρίωρη παράταση που δόθηκε για το κλείσιμο των κάλπεων (ήταν να κλείσουν στις 6 το απόγευμα αλλά παρατάθηκε μέχρι τις 9 το βράδυ), στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισαν, σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, 225.000 φίλοι και μέλη. Η «σύγκριση» που έκανε ο Γ. Παπανδρέου με το 2003, είναι πλασματική αφού μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον ίδιο, δόθηκε δικαίωμα ψήφου και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, ενώ «άνοιξε» και τις «πόρτες» για νέα μέλη.

Σύμφωνα με τη γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μ. Ξενογιαννακοπούλου, από τις εκλογές θα αναδειχτούν 8.500 στελέχη σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο, από τα οποία «3.600 θα είναι γυναίκες». Ο Γ. Παπανδρέου επίσης ανέφερε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει «μια ανανέωση της τάξης του 75%» των στελεχών του, αφού όπως πρόσθεσε από «τους 8.500 που εκλέχτηκαν, οι 3 στους 4 που βρίσκονται στα νέα όργανα είναι τελείως νέα στελέχη για τα όργανα αυτά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ