Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ
Ψήφος αντίστασης και προοπτικής

Ενθαρρυντικά για την ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», στις εκλογές που ξεκινάνε αύριο, είναι τα μηνύματα που καταφτάνουν από τις εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς

Με την πεποίθηση και αισιοδοξία πως με την ψήφο τους μπορούν να συμβάλουν άμεσα, σε ένα διαφορετικό, αγωνιστικό προσανατολισμό στη δράση της ΕΣΗΕΑ για τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των σκληρά εργαζόμενων δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, 4.000 δημοσιογράφοι ψηφίζουν, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη 8 και 9 Ιούνη, για την εκλογή νέας διοίκησης στην Ενωση.

«Κλειδί» στην προοπτική αυτή για ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών στη διοίκηση της Ενωσης, είναι η ενίσχυση του ψηφοδελτίου «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ». Πρόκειται για το ψηφοδέλτιο συνεργασίας των παρατάξεων «Δημοσιογραφική Συνεργασία», «Αριστερή Οχθη» και ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που συσπειρώνει ευρύτερα τον κλάδο και όπου συμμετέχουν γνωστοί και νέοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι με συνέπεια αγωνίζονται για την ανατροπή της συμβιβαστικής, συναινετικής τακτικής των άλλων παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι παρατάξεις αυτές που έχουν την πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια, έχουν επιβάλει την αδράνεια και έχουν μετατρέψει, ουσιαστικά, την ΕΣΗΕΑ σε ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό. Ενα μηχανισμό που, απλώς, διευκολύνει το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της ΕΕ σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων του κλάδου. Είτε για τα εργασιακά - κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα πρόκειται, είτε για τα ζητήματα της δημοκρατικής πληροφόρησης και ενημέρωσης του λαού.

Ετσι, η παρουσία της "ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ", τόσο με τις καθαρές θέσεις της, αλλά και η ίδια η δυναμική του ψηφοδελτίου της, προκαλεί, ήδη, θετικά σχόλια στο δημοσιογραφικό κόσμο, ιδιαίτερα στους νέους δημοσιογράφους, προβάλλοντας ως ελπίδα για την προοπτική. Για την υπεράσπιση των πραγματικών συμφερόντων του δημοσιογραφικού κόσμου. Για την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων παντού και τη διεκδίκηση νέων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του επαγγέλματος και των δημοσιογράφων. Για αξιοπρεπή προσωπική και οικογενειακή ζωή με μια δουλιά καλά αμειβόμενη κλπ. Για δημοκρατική πληροφόρηση και ενημέρωση του λαού. Για τη διαφάνεια στο δημοσιογραφικό επάγγελμα με εφαρμογή των ασυμβίβαστων κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι αλλά και άλλοι συνάδελφοι όλες τις τελευταίες μέρες και μέχρι που να κλείσουν οι κάλπες στην ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη το βράδυ, βρίσκονται σε κινητοποίηση για να φθάσει η φωνή της "ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ" σε όσο το δυνατόν περισσότερους δημοσιογράφους, για να ενημερωθούν. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την ενίσχυση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου αλλά απαιτείται η μαζική συμμετοχή, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων. Κι αυτό, κόντρα στην απογοήτευση που έχει προκαλέσει η μέχρι τώρα τακτική απραξίας και αδράνειας στην οποία έχουν καταδικάσει την ΕΣΗΕΑ η πλειοψηφία των συμβιβασμένων παρατάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ