Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
«Συνειδητή απάτη οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί... »

Συνειδητή πολιτική απάτη, που στόχο έχει την παραπλάνηση των αγροτών και της κοινής γνώμης, χαρακτηρίζει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την επιστροφή του 38δραχμου, παρουσιάζοντάς το ως θρίαμβο και μεγάλη επιτυχία της πολιτικής της.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΝΛ, πρόκειται για συνειδητή πολιτική απάτη γιατί:

  • Δεν πρόκειται να πάρουν επιστροφή 38 δρχ. οι μισοί σχεδόν βαμβακοπαραγωγοί. Πολλοί, δε, απ' αυτούς θα κληθούν να πληρώσουν κι από πάνω γιατί η κυβέρνηση ανακάλυψε καθυστερημένα πως έλαβαν επιδότηση σε βαμβάκια «παράνομα» (υγρασία, λάθη στο τοπογραφικό, κάποια μέτρα παραπάνω καλλιεργηθείσα έκταση, κλπ.)
  • Η αλχημεία βρίσκεται στο ότι ενώ στις 31-12-2004 έδωσε στην ΕΕ τελική εισκομισθείσα επιδοτούμενη ποσότητα βάμβακος 1.135.000 τόνους, στη συνέχεια για να βγει το 38άρι έκοψε 34.000 τόνους ως μη επιδοτούμενη ποσότητα που αφορά 26.000 παραγωγούς πανελλαδικά. Πολλοί παραγωγοί δε γνωρίζουν ακόμη πόσο ακριβώς τους κόβουν από το 38άρι και πόσες ποσότητες τους βγάζουν παράνομες. Ενδεχομένως να τους ζητήσουν και επιστροφές χρημάτων.

Και καταλήγει: «Η ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει αυτήν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που με κόλπα και τερτίπια προσπαθεί να την περάσει σε βάρος συνολικά της αγροτικής οικονομίας και ειδικότερα των μικρών και μεσαίων παραγωγών.

Καλεί τους βαμβακοπαραγωγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση γιατί τέτοια κόλπα και τερτίπια θα χρησιμοποιεί συνεχώς η κυβέρνηση προκειμένου να παγιδεύσει το αγροτικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ