Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Διπλό αγωνιστικό ραντεβού

Κατεβαίνουν στους δρόμους αύριο και την ερχόμενη Δευτέρα

Το αγωνιστικό τους ανάστημα απέναντι στη γενικευμένη επίθεση, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, ορθώνουν τις επόμενες μέρες και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Αύριο, Πέμπτη, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, κατεβαίνουν στους δρόμους στις 10 το πρωί με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός των συνταξιούχων έχει οριστεί για τις 13 Ιούνη, στις 9.30 το πρωί στην οδό Πανεπιστημίου, όπου βρίσκεται η έδρα του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς την ίδια μέρα θα συζητηθεί στο ΣτΕ το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων και των μειωμένων συντάξεων του νόμου 1902/90.

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικό «παρών» στις συγκεντρώσεις, καθώς, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, «οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα σοβαρές και επιβάλλεται να αντισταθούμε».

Υπογραμμίζει ότι οι συνταξιούχοι εκτός από την επίθεση της κυβέρνησης έχουν να αντιμετωπίσουν και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία με τη συναίνεση και το διάλογο βάζει πλάτη για το πέρασμα όλων αυτών των αντεργατικών μέτρων. Επειδή, συνεχίζει, θέλουν να σταματήσουν κάθε αντίσταση και αγωνιστική δράση, αποφάσισαν να διασπάσουν το συνταξιουχικό κίνημα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν σωματεία και άλλη Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ. «Απορρίπτουμε με αγανάκτηση αυτή την προσπάθειά τους. Τα διασπαστικά τους σχέδια δε θα περάσουν», ξεκαθαρίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ